Un raport al Agenției Naționale de Integritate arată că Ana Moțica, primarul comunei Gurahonț, din județul Arad, s-a aflat timp de doi ani în stare de incompatibilitate, fiind în același timp atât primar, cât și membru în Consiliul de Administrație la Liceului „Ioan Buteanu” din aceeași comună. Ocuparea acestor două funcții concomitent a încălcat dispozițiile articolului 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr.161/2003, legea privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.
Conform Agenției Naționale de Integritate, „în perioada 04 septembrie 2012 – 09 aprilie 2014 a exercitat simultan funcția de primar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Ioan Buteanu Gurahonț, Județul Arad, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 aplicabile în perioada supusă evaluării și ale dispozițiilor art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ”.
Așa cum era de așteptat, Moțica a contestat inițial decizia ANI, însă pe 25 februarie 2021, după două amânări, completul de judecată din cadrul Curții de Casație și Justiție a dat documentul de soluționare nr. 1141/2021, prin care se notează că „Respinge recursul formulat de Moţica Ana Lenuţa – primarul comunei Gurahonţ împotriva Sentinței nr. 262 din 23 octombrie 2018 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”.
Odată rămasă definitivă, hotărârea va duce la încetarea mandatului de primar al Anei Moțica, locul acesteia urmând a fi luat de către viceprimarul comunei, Daniel Blaj, ce va rămâne primar interimar până la data organizării unui nou tur de scrutin pentru alegerea primarului.
Trimite articolul
Xunde nu-i cap …
În sfârșit D-zeu lucrează prin oameni, bine că se încheie epoca babei …ne-am săturat de incompetența ei și a acoliților săi și sperăm că lucrurile se vor schimba în bine și pentru localitatea noastră. Am fost batjocoriți și mințiți destul.
Acum începe haosul, v-a rămâne micul “pirania” bonex, care e paralel cu tot ce înseamnă administrație…el fiind “specializat” în cu totul alte “activități “.
-
Pai cine a aleso pe doamna primarita??? ea a pus voturile in urna sau au aleso satenii????
-
Toată lumea știe cum a câștigat mandatul.
-
eu nu stiu, cum ?
-
-
Cu bani furați a câștigat și cu gipsii aduși la vot!!!
La PUSCARIE !!!!
-
S-a produs în 2012-2014.S-a rezolvat în 2021.La mai mare.
In Germania astfel de lucruri sunt la orinea zilei.Primari, parlamentari, ministri consilieri . foarte multi sunt membri in consilii de administratie la diverse firme pe care le favorizeaza tot timpul, dar ei au rezolvat aceasta problema a coruptiei in mod ELEGANT-au legalizat-o.
-
Exact cum zici. Si in alte tari stiu astfel de fapte de mica coruptie dar vesticii nu fac atata tam tam ca noi pe tema asta. Noua ne place sa ne facem reclama negativa.
-
Exact, dacă încălcăm legea nouă să nu ni se aplice, că doar legea este opțională.Cu așa gândire nu vom evolua.
-
Nu asta ziceam. Spuneam doar ca la altii coruptia e mult mai mare dar ei nu vorbesc de ea. Noi ne prezentam peste tot ca fiind cei mai corupti din lume si e normal sa fim crezuti fara verificari.
-
-
inainte de a vorbi primarita putea sa se retraga dar nu e vorba de reclama nefatic
va e vorba de lacomie sa.manance cu 3 guri! -
Esti prost
-
esti si mai prost ionica ..)
-
-
E o prostie imensă toată această ANI și activitatea ei. Dacă a făcut cineva abuzuri în funcții publice, justiția trebuie să se pronunțe.
-
Dacă citești cu atenție chiar justiția s-a pronunțat nu ANI.
A dat dumnezeu sa va scapati de tanti profesoara,ce ne facem ca spitalul a ramas o ruină si nu a apucat in mandatul ei sa l redeschida.Mi as mai dori un singur lucru,sa ajunga in gradina mea!
-
mi as, Mi-as da seama ca esti o agramata.
În RSR, oricine e incompatibil și eligibil dpdv preponderent și Madagascar, toași!
Incompatibili sunt aia care au lăsat-o să primească funcția asta,si mai avem mulți care poate fi in echipa ei începând cu nazistul
Oare câți consilieri județeni sau municipali, primari sau directori de instituții, nu mai sunt implicați și în alte activități bănoase de unde își majorează veniturile. Sunt persoane care pe lângă o funcție decizională la stat mai sunt și membrii a altor instituții care lucrează cu instituția pe care o conduc și nu sunt depistați de ANI.
Luați Dumneavoastră, pe oricare consilier, primar sau director, verificații CV și veți avea surpriza implicării acestuia în alte instituții de stat sau private. Toți au afaceri bănoase, nelimitându-se la funcția de bază.
Te miri atunci că oricare edil, ales sau numit politic, la începutul mandatului, în declarația de avere este sărac, lipit pământului iar la sfârșitul mandatului, putred de bogat. Oare, doar, din leafa de edil să-și fi făcut avere???
D-le Cionca v-am zis că Motica nu este pentru încă un mandat, de ce a-ți acceptat o asemenea manevră care nu ducea nicăieri…de ce???
Și acum rămâne vicele și după… pastorul Ion, chiar nu găsiți o persoană onestă!!
După investirea noului primar, primul lucru ce îl va face va fi de a solicita un audit, va fi greu de obținut întrucât există anumite condiții și impedimente…dar nu imposibil, și atunci vom vedea hăul!!
Speram sa nu plece singura. Sa isi ia cu ea la pachet si angajatul ei personal care este si el cercetat penal pentru furtul de
lemne de doua miliarde de lei verchi din padurea Comunei Brazii, unde era brigadier silvic. Ca doar cu banii aia si-a terminat casa din Gurahont. Dosarul inca se afla pe masa celor de la IPJ Arad. Daca tot zboara penalii din Primaria Gurahont ar trebui si el sa plece. Speram ca DNA sa se sesizeze si sa verifice de ce se taraganeaza cu finalizarea acelui dosar. Speram s se sesizeze si domnul Alin Petecel.