„Sunt pecican prin adopţie, dacă pot să spun aşa. Am ajuns în această localitate în urmă cu 25 de ani, iar de atunci am început să achiziţionez teren agricol şi să îl muncesc alături de familia mea. De-a lungul timpului, am ajuns să deţin o fermă de 450 de hectare de teren agricol, moment în care am simţit că trebuie să fac următorul pas. Drept urmare, cu ajutorul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Timişoara şi cu larga implicare a directorului de acolo, Iulian Bucătaru, dar şi a tuturor angajaţilor din acel centru, am reuşit să obţin finanţare europeană pentru înfiinţarea unei ferme de porci şi a unui abator modern, la standarde europene”, ne-a mărturisit Marian Lucaş.
Proiectul a avut o valoare de două milioane de euro, bani care, la preţurile din 2020, ar fi fost suficienţi atât pentru ferma de porci, cât şi pentru abator.
„Din păcate, pandemia de Covid a dus la dublarea preţurilor materialelor de construcţie, iar proiectul a ajuns să coste patru milioane de euro. Din păcate, pentru persoanele juridice nu se fac ajustări de preţuri, numai instituţiile de stat beneficiază de acest favor. Dar nu ne-am descurajat. Împreună cu familia, am decis să mergem cu proiectul mai departe, din banii noştri”, ne-a mai spus Marian Lucaş. Iar, în final, au reuşit să îl ducă la capăt.
„Conform normelor europene, în abator avem şi un spaţiu de congelat, unde temperatura coboară până la -40 de grade Celsius. Din fericire, nu l-am folosit până acum şi nu vreau să îl folosesc vreodată. Îmi doresc, dacă va fi posibil, ca produsele din abator să plece proaspete spre restaurantul nostru sau spre alte restaurante”, ne-a spus Marian Lucaş.
Întrebat cât de sănătoasă este carnea produsă în ferma sa de animale, pecicanul a declarat:
„Furajul pentru animale ne este furnizat de o firmă din Occident care l-a creat după o reţetă pe care noi am cerut-o, o reţetă care cuprinde cereale şi care nu alterează calitatea cărnii în niciun fel. Practic, porcii crescuţi de noi au acelaşi gust ca şi porcii de casă”.
Mai mult, pentru a întări faptul că oferă doar produse de calitate, investitorul ne-a mai spus:
„Îi îndemn pe oameni să vină la noi şi să încerce produsele noastre. Ce scoatem la vânzare este ceea ce mâncăm şi noi, eu cu familia mea. Nu am decis să facem aceste investiţii numai pentru profit, ci vrem să dezvoltăm o cultură a hranei sănătoase în zona noastră. Practic, ce cultivăm noi pe câmp reprezintă hrana animalelor noastre, care apoi sunt sacrificate, iar carnea şi produsele ajung în magazinul nostru”.
Conceptul „Lucas – de la origine, la deliciu” se va extinde, promite Marian Lucaş.
„Vom deschide noi restaurante Grill House în Arad, dar şi în Oradea şi Timişoara. Ideea de funcţionare va fi aceeaşi, viitoarele restaurante urmând să fie alimentate din abatorul nostru, cu produse şi carne proaspătă în fiecare zi”, a mai spus pecicanul.
Trimite articolul
XSucces! Sigur mancam la tine domnule Marian! Vecinii!
70 lei kg de cotlet? Lol
-
Ce ai văzut tu, era vită.
Deci furajele sunt aduse de la o firmă din occident. Ce recoltează ei la Pecica, nu e bun pentru porci?
-
ce recolteaza, exporta
si importa resturiauzi concept nou!
La așa preturi în maxim jumătate de an firma va fi de domeniul trecutului 😂😂😂😂
Recomand , mergeți liniștit .Am mâncat o vită .Perfecta .Pret foarte decent .Felicitari !!! .Doamne ajută 🙏
-
70 de lei kg de cotlet….ii ok?pret foarte decent…Cristi
„Furajul pentru animale ne este furnizat de o firmă din Occident care l-a creat după o reţetă pe care noi am cerut-o, o reţetă care cuprinde cereale şi care nu alterează calitatea cărnii în niciun fel. Practic, porcii crescuţi de noi au acelaşi gust ca şi porcii de casă”. La TV zice asa, ca aceste furaje din ” occi vest “, sunt 90 la suta cereale și 10 la suta Formula magică de laborator – modificăciuni, care zic ei, cercetătorii – distrugătorii planetei că, ” practic, porcii au același gust “.