Semnal M împlineşte 35 de ani de activitate muzicală, ocazie cu care a pregătit un amplu turneu naţional în care sunt incluse 35 de oraşe din întreaga ţară, printre care și Arad.
Oraşele care fac parte din turneul care a început în 10 iunie au fost alese prin intermediul unor sondaje efectuate online pe Facebook, pe pagina formaţiei Semnal M astfel încât membrii formației clujene vor ajunge exact acolo unde sunt aşteptaţi de fanii lor.
Trupa va cânta în spectacolele pe care le va susţine pe scenele oraşelor unde este programat turneul mai ales piesele cunoscute care au legănat copilăria şi adolescenţa multor români. Nu vor lipsi nici piese mai noi, dar, fiind un concert aniversar, vor avea prioritate piesele-legendă. Așadar, publicul va cânta cu siguranţă alături de trupă celebrele “Poveşti la gura sobei”, “Spune-mi cine eşti”, “La fereastra ta” sau “M-a vrăjit o stea”. Ultimul turneu de o asemenea amploare pe care trupa l-a susţinut a fost acum cinci ani cu ocazia celor 30 de ani de activitate muzicală. În prezent trupa e alcătuită din Ştefan Boldijar (voce, bass), Florin Ştefan (chitară, voce), Norbert “Nono” Halmágyi (tobe), Nicu Barna (chitară, percuţii şi voce) şi Cătălin Pop (chitară).
Despre Semnal M…
Înfiinţată în 1977, Semnal M este una dintre cele mai cunoscute şi mai longevive trupe pop-rock româneşti. La început, formaţia era compusă din Iuliu Merca, Ştefan Boldijar, Liviu Hrişcu, şi Tavi Popovici. Activează în această formulă până în 1978. În această perioadă apare Single -ul cu piesele ”Moara” şi ”Durata” şi LP -ul ”Trenul cursă de persoane Apahida – Cluj” cu înregistrări radio. Piesa ”Moara” ajunge până pe locul 4 în topul BBC pentru Europa de Est, fapt menţionat şi de Radio Europa Liberă.
Odată cu venirea bateristului Francisc Salamon în 1980, grupul trece la un ton ”mai rock”, câştigând premiul de compoziţie la festivalul ”ClubA” din acelaşi an, cu piesa ”Mai avem multe de făcut”.
Tot in 1980 se înregistrează la ”Electrecord” albumul ”Cântece Transilvane” pe care apar, printre altele, şi piesele ”O roată de foc”, ”Drumuri”, ”Bal la Apahida” etc. Aceasta din urmă apare şi într-un top din Japonia şi este considerată prima piesa ”etno” româneasca.
Citiți principiile noastre de moderare aici!