Din program fac parte Concertul nr.3 pentru vioară și orchestră în sol major K.216, Concertul pentru flaut, harpă și orchestră în do major K.299 de Wolfgang Amadeus Mozart și Concertul nr.1 pentru vioară și orchestră în re major op.19 de Serghei Prokofiev. La conducerea orchestrei se va afla dirijorul Radu Ciorei, soliști fiind Riccardo Zamuner (Italia) – vioară, Kiss Zsofia (Ungaria) – harpă, Constantin Talmaciu – flaut și Ștefan Șimonca Oprița – vioară.
Radu Ciorei – Dirijor
Dirijorul ce se va afla la conducerea Orchestrei Filarmonicii din Arad a fost discipol al lui Emil Simon la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, desăvârșindu-și studiile muzicale în germania, cu maeștri ai baghetei precum Igor Markevitch, Kurt Masur și Otmar Suitner.
A fost de-a lungul anilor dirijor la teatrele de operă din Craiova și Constanța, începând din 1989 fiind și director al celui din urmă. Din 1994 este director onorific al Seoul Symphony Orchestra din Coreea de sud, participând pe parcursul carierei sale la concerte în Portugalia, Spania, Franța, Elveția, Belgia, Olanda, Germania, Italia, Sua, Argentina și alte țări din întreaga lume.
Riccardo Zamuner – Vioară
Absolvent al Conservatorului din Napoli, violonistul frecventează în continuare cursurile Academiei Stauffer din Cremona, dar și acelea ale Academiei Santa Cecilia din Roma. A câștigat o serie de concursuri din Ischia, Firenze și alte orașe ale Italiei și este membru al orchestrei Conservatorului San Pietro a Majella din Napoli.
Constantin Talmaciu – Flaut
Prim flautist al orchestrei simfonice din Arad, este absolvent al Academiei de muzică „George Enescu” din Iași, apărând în ultimii ani ca solist pe scene din Ungaria, Austria, Suedia, Mexic și China. A realizat, de asemenea, integrala cvartetelor cu flaut de Mozart și Rossini.
Kiss Zsofia – Harpă
Studentă la Univesitatea de muzică din Viena, s-a specializat la cursuri din Belgia, Olanda, Germania, Austria, Irlanda, Spania, Italia și Ungaria, obținând rezultate îmbucurătoare la diferite ediții ale Concursului Național de Harpă din Ungaria. Aceasta a colaborat cu orchestre precum Wiener Symphoniker, Stadttheater Baden, Bayerische Philharmonie, Mahler Philharmoniker Wien, Filarmonica din Debrețin etc.
Ștefan Șimonca-Oprița – Vioară
Elev al Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad, acesta a urmat și cursuri de măiestrie cu profesori precum Mihaela Tomescu (București), David Grimal (Paris) și alții, studiind pianul de la șase ani și viola de la zece ani. A debutat la șapte ani pe scena Filarmonicii arădene, în 2015 susținând un recital la Ateneul Român. A susținut o serie de concerte pe scene din Londra, Manchester, Leiston, Praga, Neumarkt, Gyula și mai multe orașe din România. În același timp, Ștefan Șimonca-Oprița este concert-maestrul Orchestrei Colegiului de Artă „Sabin Drăgoi”, din care face parte din 2010.
Citiți principiile noastre de moderare aici!