Este vorba despre Edda Művek, care va cânta la Arad pe 26 septembrie, începând cu ora 19. Înființată în 1973 sub numele de „Griff”, Edda Művek a pornit din orașul maghiar Miskolc. Cel care și-a pus amprenta cel mai mult peste activitatea trupei este Istvan Slamovits, compozitor și excepțional chitarist. În 1980, trupa a debutat discografic cu albumul Edda Művek 1, care a primit discul de diamant, pentru peste 500 de mii de exemplare vândute. Edda a devenit, în anii 1980, o trupă „de cult” în țara vecină, atât prin muzica lor hard rock, cât și prin textele inspirate din situația socială a tinerilor din zona comunistă.
La sfârșitul anului 1983, în urma unor disensiuni apărute între membrii trupei, formația se destramă cu un concert de adio care a avut loc la la Budapesta. În 1985 Attila Pataky, secondat de Laszlo Fortuna, refac grupul, cu diverşi muzicieni invitaţi. Trupa a cântat în deschiderea concertelor Deep Purple din Ungaria şi au fost apreciaţi de Ritchie Blackmore în mai multe interviuri din perioada respectivă. În anul 1998 trupa a editat un album în limba engleză (Fire and Rain / Foc și Ploaie). Cel mai recent material discografic al trupei a apărut în 2018, „Dalok a Testnek, Dalok a Léleknek” – Cântece pentru trup, cântece pentru suflet. Din 1997, componența trupei este următoarea: Attila Pataky – vocal, István Alapi – chitară, László Kicska – chitară bass, Zsolt Gömöry – clape, vocal, Zoltán Hetényi – baterie.
Concertul de la Arad va avea loc pe 26 septembrie, de la ora 19, în Parcul Reconcilierii. Evenimentul face parte din cadrul Zilelor Maghiare la Arad și va costa peste 87 de mii de lei. În această sumă este cuprins un concert live cu durata de 90 de minute, transportul din Budapesta la Arad și retur pentru 40 de persoane (trupă și personal tehnic), dar și închirierea scenei mobile, a echipamentelor de sonorizare și efecte de lumini, precum și cazarea celor 40 de persoane.
Trimite articolul
Xnu-i mult, banii sunt de la Primaria Arad. Plătiți fraierilor 🙂 ca banii de fapt nu sunt numai a maghiarilor, ci și a vostri
Maghiarii suntem noi toți…
Zilele României, când și unde sunt în Ungaria?
-
In Batania, Chitighaz, Otlaca Pusta se organizeaza in fiecare an .
-
Nu zilele Romaniei ci ziua Romanilor
Unde, daca nu in Romania, din bani publici, sa mai primeasca o trupa in voga in anii ’80 un onorariu de megastar actual? Si o excursie pentru familie, prieteni si vecini (cele 40 de persoane: trupa si personal tehnic de parca ar canta o orchestra, nu o trupa rock cu 5 membri), la care li se pune la dispozitie scena, echipamentele de sonorizare si lumini. Deci practic ei vin si cu spectatori?
-
Pentru un manelist de doua parale ajunge un tuciuriu si un pendrive.
-
Dna Florica, nu cred ca aveti idee ce presupune organizarea unui concert, in nici un caz nu e necesara o echipa de 40 de persoane pentru o trupa rock cu 5 membri, in conditiile in care li se asigura scena, sonorizarea si luminile. Si daca fiecare membru are cate un asistent si un maseur, managerul are si el cateva asistente, sunetistul, luministul asisderea, tot nu iese la numar. Ca maghiar ma revolta ca suntem luati de fraieri pe banii nostri.
-
Si pentru o paranghelie cu moaste cati bani se cheltuiesc?Jandarmi,politie,smurd,etc?
-
Dupa concert tragem concluziile.
Daca au fost necesare 35 de persoane pentru staful tehnic sau nu.
-
-
-
Toto in Rromania sunt varsati milioane de euro bani publici in constructia bisericilor ortodoxe, in fel si fel de achizitii care nu isi au rostul.
chestiile astea ar trebui facute cat maidese sunt satul de asa zisa raca romana maghiara!pt cultura nici un ban nu e prea mult …atentie nu subcultura!
-
Domnule Iron Maiden, metalu’ si rockul sunt subculturi. Iti spun asta ca rocker!
-
Domnule Iron Maiden, metalu’si rockul sunt subculturi. Iti spun asta ca rocker!
Ar trebui chemati Mayhem sau Gorgorth, invitat public atat roman cat si maghiar si oferite drujbe, topoare, furci, etc
Atunci am avea un concert care merita banii investiti