ARAD. Primăria intenţionează să înfiinţeze un „Serviciu de utilitate publică”, care să aibă ca scop administrarea ştrandului şi a patinoarului municipal. Serviciul le va primi în concesiune pe 4 ani, se va ocupa de realizarea unor investiţii deja stabilite şi va plăti Primăriei redevenţă. Proiectul a fost afişat la transparenţă şi arădenii pot depune observaţii, sugestii, opinii pe marginea acestuia până în data de 10 martie. Ulterior, proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local.
„Având în vedere că este necesară desfăşurarea unei activităţi care are ca scop administrarea, exploatarea şi întreţinerea ştrandului şi a patinoarului artificial în interesul cetăţenilor”, municipalitatea a ales modalitatea de gestiune delegată prin atribire directă către Serviciul Comunitar de utilitate publică – „Administrarea domeniului public şi privat din municipiul Arad – Zone de Agrement”. Proiectul privind aprobarea Studiului de fundamentare privind înfiinţarea Serviciului Comunitar de utilitate publică este afişat la transparenţă de către Primărie, urmând să fie supus la vot în Consiliul Local. În documentaţie şi-au făcut loc atât lista activităţilor curente de întreţinere a celor două zone, cât şi planurile de viitor pentru acestea.
„Pe baza unui studiu de fezabilitate, se stabilesc investiţiile necesare pentru modernizarea ştrandului şi patinoarului artificial, în ceea ce priveşte: construirea de noi bazine de înot, construirea unui bazin acoperit cu apă termală de 32-35 grade Celsius, construirea a două bazine exterioare noi cu apă termală, construirea unui aquaparc, construirea unui complex de tip SPA, construirea unui debarcader, acoperirea patinoarului şi transformarea lui în sală multifuncţională, construirea de tribune pe două laturi a patinoarului”, se precizează în documentaţie.
„Trebuie controlat”
Salariaţii serviciului de specialitate din cadrul primăriei, subliniază în documentaţia afişată că „Ştrandul Neptun este situat pe malul râului Mureş, în imediata apropiere a centrului civic al oraşului Arad, fiind accesibil arădenilor prin trei puncte de intrare, din care unul fiind deschis şi autovehiculelor. Este unul dintre cele mai frumoase locuri de agrement de acest gen din ţară şi este cotat ca fiind al doilea ştrand ca mărime din Europa situat lângă o apă curgătoare. Ştrandul Neptun este o oază de recreere şi distracţie, dar pentru o bună exploatare trebuie controlat. De asemenea, patinoarul artificial este situat tot pe malul Mureşului având o capacitate de aproximativ 500 persoane, cu un program de funcţionare de 214 ore pe lună. Pentru buna desfăşurare şi gestionare a activităţilor ce se vor desfăşura în incinta ştrandului şi a patinoarului este necesară înfiinţarea unui serviciu public de administrare a acestor zone de agrement”, se subliniază în documentaţia afişată.
0,5% din venituri
Nivelul minim al redevenţei „se va calcula ulterior încheierii contractului de delegare. El poate fi de 0,5% ”calculat din valoarea sumelor încasate de către Serviciul de Administrare Zone de Agrement în anul precedent”, se precizează în proiect. Durata estimată a concesiunii este de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii acestui termen prin acordul părţilor. Termenul previzibil pentru încheierea contractului este de circa 2 luni de la data intrării în vigoare a Hotărârii Consiliului Local pentru aprobarea Caietului de sarcini.
CITESTE SI:
Iluminatul public, scos la concesiune
Citiți principiile noastre de moderare aici!