S-au înscris în cest concurs 8 echipaje de elevi din cele mai importante licee ale Aradului, tematica fiind axată pe rolul Aradului în realizarea momentului de la 1 Decembrie 1918.
Prof. univ. dr. Marius Grec a declarat: „Mă bucur că ne regăsim în această Aulă Istorică „Ştefan Cicio Pop”, în acest moment în care încercăm cu modestele noastre forţe să ne aducem aminte de generaţia cărturarilor. Acum câtva timp, am avut aici o altă întâlnire interesantă, un simpozion la care a participat academicianul Răzvan Teodorescu, o personalitate marcantă a culturii noastre, dl. rector al Universităţii noastre, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, dar şi un nepot de a lui „Ştefan Cicio Pop”, împreună cu profesori universitari, studenţi şi elevi. Împreună am demarat o suită de acţiuni prin care încercăm să comemorăm pe cei care au realizat la 1Decembrie 1918 Marea Unire.
Trebuie subliniat şi locul unde s-a gândit Marea Unire, acolo unde s-au realizat documentele, iar din fericire locul acesta este la Arad, pe strada Vasile Goldiş nr. 6, unde se află Muzeul Memorial „Vasile Goldiş”. Conf. univ. dr. Marius Grec a precizat că aucâştigat toţi cei care au participat la competiţie, iar premiile au constaut în diplome şi pachete de cărţi, dar şi premii în bani, care îi va stimula pe copii pentru a se apleca mai mult asupra istoriei.
Au participat:
L.T..A.M. Guttenbrunn
1. Diana Pop
1. Adrian Axintoaie
Prof.Eugen Ghiţă
Liceu Moise Nicoară
1.Bran Diana
2.Necşa Dămăcuş Şerban
Prof. Simona Stiger
Liceul Pedagogic
1.Gaboran Alexandru
2.Vărădan Alexandru
Prof. Doru Bogdan
Liceul Elena Ghiba Birta
1.Gâdilă Diana
2.Ciugu Denisa
Prof. Antoniu Martin
Liceul Sabin Drăgoi
1. Dehelean Sebastian
2. Toderaş Mădălina
Prof. Alina Plev
Liceul Teologic Baptist
1. Bucureşel Denis
2. Gruia Ioan
Prof. Ancuta Bendea
Grup Scolar Aurel Vlaicu
1. Demeter Sergiu
2. Leonte Laurian
1. Şandru Marius
2. Stanca Paul
Prof. Alina Popescu
V.F.
Citiți principiile noastre de moderare aici!