ARAD. La concursul, înscris în CAEJ 2014, pot participa preșcolarii, elevii claselor 0 – IV și cei din ciclul gimnazial și liceal. „Fiecare cadru didactic poate trimite cel mult 10 lucrari: poezii compuse de copii. Acestea vor avea maxim patru stofe. Fiecare stofă va conţine un cuvânt din următoarele perechi de cuvinte: vesel/ veselie, copil/ copilărie, a se juca/ joacă, luminos/ luminoasă”, ne-a spus Ioana Achim, prof. Cercul de Cultură și Civilizație Romanească, coordonator al proiectului.
Condiții de participare
Pentru înscriere se va folosi fişa de înscriere, care se găseşte în regulamentul concursului afişat pe site-ul PCA. Odată completată, aceasta va fi trimisă, până la data 21 martie, împreună cu creațiile elevilor la adresa: Palatului Copiilor Arad, Bulevardul Revoluției rr. 69, Cercul de Cultură și Civilizație Românească, în atenţia prof. Achim Ioana, pentru Concursul „Micul Poet”. În plicul cu lucrările elevilor se va trimite si un plic A4 timbrat și autoadresat. Nu se percepe taxă de participare.
Redactarea lucrărilor
O poezie va avea maxim patru stofe. Lucrările trebuie să respecte următoarele norme de redactare: Times New Roman, la 1,5 rânduri, caractere de 12, cu diacritice. Un cadru didactic poate participa cu maxim 10 poezii scrise de copii. Pe spatele lucrării se vor trece: titlul lucrării, numele şi prenumele elevului, clasa / grupa, îndrumătorul, grădiniţa / şcoala, localitatea, judeţul.
Jurizare
Din juriu vor face parte profesori de specialitate și consilieri școlari. Se vor acorda diplome pentru locurile I, II, III, și IV (menţiune). Toți elevii vor primi diplome de participare. Lucrările înscrise în concurs nu se restituie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!