ARAD. În urmă cu două săptămâni de zile vă anunţam faptul că cei doi hoţi care au furat uraniu sărăcit, în anul 2017, din incinta unei societăţi aflate în fostul Combinat Chimic Vladimirescu au fost încarceraţi, după ce au fost condamnaţi la închisoare de către Tribunalul Arad, Curtea de Apel Timişoara menţinând sentinţa de la Arad. Ulterior, însă, am aflat că nu doar hoţii au fost condamnaţi, ci şi patronul firmei de fier vechi care a cumpărat recipientele în care se afla respectiva materie radioactivă. Şi asta pentru că, după ce şi-a dat seama ce a cumpărat, respectivul patron a decis ca uraniul să fie aruncat în Mureş. Drept urmare, acesta a fost şi el condamnat. Numai că, spre deosebire de cei care au furat uraniul, patronul firmei de colectare a fierului vechi a fost condamnat la închisoare cu suspendare.
Trei ani
Judecătorii Tribunalului Arad au decis că îl „condamnă pe inculpatul Botezatu Cristian Mihai la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de supraveghere cu o durată de 4 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Consiliul Local al Comunei Vladimirescu sau la altă instituţie publică dintre cele desemnate de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Arad, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul neexecutării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau obligaţiilor impuse”.
Hoţi de uraniu
În urmă cu trei ani, doi bărbaţi din Vladimirescu au intrat în incinta unei societăţi comerciale de unde, fără să ştie, au furat recipiente cu uraniu sărăcit. Aceştia au vândut recipientele respective la un centru de colectare a fierului vechi. Ulterior, când şi-au dat seama ce au cumpărat, reprezentanţii acestui centru au decis să scape de „marfă”, aruncând recipientele în Mureş. Sub coordonarea procurorului de caz, poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au reuşit să depisteze toate persoanele implicate în acest caz, dar şi să recupereze substanţele periculoase. Ulterior, instanţa i-a condamnat pe toţi inculpaţii.
Trimite articolul
Xdeci cel care a facut mai mare rau a primit senstinta mai blanda..
Au fost scoase din Mures? Articolul nu precizeaza…Apa nu neutralizeaza radiatiile, din cate stiu….
-
Incearca la Cernavoda, poate au si aia vreo spartura in gard, vreo magazie nepazita.