Delegat al Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu- Arhiepiscopul Aradului, a fost Înaltpreacuviosul Părinte Protosinghel dr. Iustin Popovici- Consilier Cultural şi Preacucernicul Părinte prof.dr. Cristinel Ioja – Decanul Facultăţii de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad.
La sfârşitul slujbei, preoţii prezenţi s-au deplasat la sala de şedinţă a Protopopiatului, unde după intonarea imnului „Hristos a Înviat”, P.O. Pr. Ioan Jidoi – Protopopul Lipovei a rostit cuvânt de „Bun Venit” pentru delegaţii Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.
În cuvântul său, Părintele protopop în numele tuturor preoţilor prezenţi, roagă pe Înaltpreacuviosul parinte consilier, să transmită Înaltpreasfinţiei Sale, gratitudinea şi supunerea fiască a preoţilor, ca semn de mulţumire pentru jertfelnica dragoste părintească arătată de Înaltpreasfinţia Sa faţă de toţi preoţii Protopopiatului Lipova.
Totodată părintele Protopop a salutat în numele tuturor pe Înaltpreacuviosul Părinte Protosinghel Iustin Popovici – Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Aradului, pe care l-a rugat să preia conducerea Conferinţei. Emoţionante cuvinte s-au exprimat şi pentru Părintele Decan Cristinel Ioja- fiu sufletesc al protopopiatului Lipova.
În cuvântul de deschidere rostit de Părintele Consilier, s-au transmis Arhiereşti Binecuvântări din partea Întâistătătorului nostru, a Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu- Arhiepiscopul Aradului.
Referatul principal a fost susţinut de către părintele Laurenţiu Suba de la Parohia Căprioara. Coreferenţi au fost părinţii: Pr. Vasile Jivănescu – Parohia Şoimoş; Pr. Cătălin Craveţ – Parohia Roşia Nouă; Pr. Cosmin Sucigan – Parohia Căpruţa şi Pr. Casian Blaga – Parohia Juliţa.
Părintele Decan, în debutul cuvântului său, a adus un cuvânt de mulțumire și de apreciere către Chiriarh, pentru faptul că i-a acordat arhiereasca binecuvântare de a participa la Conferințele preoțești din cadrul Arhiepiscopiei Aradului. După aceasta, părintele a prezentat preoţilor proiectul de colaborare a Facultății arădene cu parohiile din Arhiepiscopie şi planurile de viitor ale instituţiei, arătând totodată nevoia de susținere și întărire a acestei instituții academice istorice și de prestigiu, atât din partea Centrului eparhial, cât și din partea preoților, care sunt asumați ca parteneri în acest proces continuu de creștere a școlii teologice arădene.
Atât dezbaterea pe marginea temei privind „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”, cât şi luările de cuvânt, au păstrat cadrul normal a planului conferinţei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!