ARAD. Societatea de Medicină de Familie Arad împreună cu Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, cu sprijinul Patronatului Medicilor de Familie Arad şi al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, organizează, în perioada 12-14 septembrie, în Aula UVVG cea de-a IV-a ediţie, a Conferinței Regionale „Medicina de Familie – prezent şi perspective”.
Conferinţa este cu participare internaţională, la manifestare confirmându-şi deja prezenţa lectori de marcă din Ungaria, Germania, Israel, Suedia, Anglia. Manifestarea este organizată în colaborare cu societăţile judeţene similare din Timiş, Bihor, Caraş-Severin, Alba, Hunedoara, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, fiind estimată o participare a cel puţin 600 de medici de familie din întreaga ţară.
La deschiderea acestei manifestări au fost invitate personalităţi din conducerea Ministerului Sănătăţii, a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, Colegiului Medicilor din România, Asociaţiilor de Pacienţi, precum şi cele din conducerea locală şi judeţeană Arad.
„Este a IV-a ediție pe care noi o organizăm în Arad și sperăm să devină o tradiție din punctul acesta de vedere. Având în vedere buna colaborare pe care o avem cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” ne dorim să continuăm organizarea acestor evenimente, care sunt dedicate în special medicilor de familie.
Conferința regională „Prezent și perspective” va aduce multe noutăți în ceea ce privește partea științifică a medicinei de familie. Prin conferințele pe care le organizăm, încercăm să ținem pasul și să fim la curent cu noutățile din domeniul medical pentru ca pacienții noștri să beneficieze de tratamente moderne.
Colaborarea dintre Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și Patronatul Medicilor de Familie a fost, până în prezent, una model și vom continua în același fel. Avem întreg sprijinul universității, atât în ceea ce privește partea de logistică a conferinței, precum și partea de prezentări științifice, marea majoritate a prezentărilor fiind susținute de cadrele universitare de la UVVG”, a declarat Adrian Darabantiu, președintele Patronatului Medicilor de Familie.
Concomitent cu lucrările conferinţei se vor desfăşura workshopuri şi ateliere. Fiecare sesiune de workshop va avea o temă definită. În cadrul lor pot avea loc şi prezentări de firmă. De asemenea, în holul sălii de conferinţă, se va organiza o expoziţie de standuri. În premieră, conferinţa va fi transmisă şi live pe un site dedicat acestui eveniment.
„Aria expoziţionala, care va aduce la Arad cele mai cunoscute companii farmaceutice şi producători ai echipamentelor medicale sau IT, va fi un prilej minunat de informare asupra noutăţilor în domeniu. Îmbinarea informaţiei de specialitate cu dezbaterea problemelor stringente ale breslei noastre se vrea un pas înainte în fixarea medicinei de familie pe schema sistemului de sănătate românesc. Ani de-a rândul, organizarea şi dialogul purtat în cadrul specialităţii MF, dar şi valentele cu celelalte paliere medicale sau politice, au făcut ca specialitatea noastră să prindă contur, într-o aliniere progresivă la tendinţele europene şi mondiale. Conferinţa arădeana va continua linia dialogului şi a organizării, ştiut fiind că cea mai păguboasa atitudine ar fi izolarea doctorilor de familie la cabinete”, a încheiat Adrian Darabanțiu, președintele Patronatului Medicilor de Familie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!