BUCUREŞTI. În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
‘’În cursul lunii octombrie 2021, cu ocazia efectuării unui control pe teren, inculpații Anghel Nicolae, Budău-Iernilă și Vasile şi Gligor Alin, i-ar fi cerut unui fermier (martor în cauză) suma de 3.000 de euro pentru a nu menționa în raportul de control presupuse nereguli care ar fi atras restituirea, de către acesta din urmă, a sumelor aferente campaniilor din anii 2019 și 2020, încasate de la APIA, și l-ar fi împiedicat să încaseze suma aferentă campaniei din anul 2021. În contextul menționat mai sus, la data de 9 noiembrie 2021, inculpații Budău-Iernilă Vasile și Gligor Alin-Mihai ar fi primit o primă tranșă de bani (1.500 euro), restul fiind remiși de fermier în data de 11 noiembrie 2021 tuturor inculpaților, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante’’.
Potrivit unui comunicat de presă remis de DNA ‘’procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordurile de recunoaștere a vinovăției inculpaților Anghel Nicolae, Budău-Iernilă Vasile şi Gligor Alin, cercetați sub control judiciar, la data faptelor consilieri în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Arad, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită. În prezența avocaților, cei trei inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv: în cazul inculpaților Budău-Iernilă Vasile și Gligor Alin – 2 ani și 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public; în cazul inculpatului Anghel Nicolae – 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. Dosarele de urmărire penală privind pe inculpații Anghel Nicolae, Budău-Iernilă Vasile, Gligor Alin, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Arad’’.
Trimite articolul
XMama ce pedeapsa grea le-a dat… Toti care iau mita tremura de frica acum…
-
Nu era vorba de pedeapsa. Era doar ca sa ii schimbe pe astia cu oamenii lor.
Na vedeti ma rumani de ce anticoruptia e o gluma pe cand coruptia e serioasa in tara la noi? Cheltuim milioane pentru a ancheta fapte pedepsite cu suspendare. Aici ar trebui pedepse de la 10 ani in sus, crima cea mai grava e incalvcarea juramantului de loialitate fata de stat, de catre functionalrul public: 10 pe muchie cu executare-e masura corecta. Apoi celelalte aspecte, judecate in liniste, odata ce prejudiciul s-a recuperat se poate da si cu suspendare ( intr-un copac inalt ca sa fie de exemplu si oroare)
In tara asta, in judetul ăsta, orice corupt care recunoaste ca e corupt e lasat liber si nici macar nu i se confisca averea ? Vai de noi … tara hotilor
-
Stii cum e “in tara asta,in judetul asta” ?? Unii indivizi care practica coruptia striga dupa altii ca sunt corupti,dar la ei nu se pune..Il stiu pe unul ,mare sustinator pluserica si cu functie publica ce,conform recunoasterilor sale intr-o discutie privata, si-a luat examenele la faculta,cum crezi?? ia zi-i matale,ca te pricepi!
-
Pana la urma e o pedeapsa penală cu tot ce înseamnă asta. Ar mai fi o întrebare – fermierul! Am înțeles ca a-a cerut o suma pentru a nu scrie in raport ceva care ar fi împiedicat încasarea unor subvenții și s-a organizat un flagrant – de aici rezulta pedepsele celor trei. Bun. Acum acele deficiente chiar existau sau nu? Dacă da, cineva a finalizat raportul și le-a trecut, deci subvenția nu trebuia încasată. Dacă nu raportul a fost finalizat “curat” și subvenția a fost încasată / va urma a fi încasată.
Cred ca ar fi interesant de aflat! -
In cazul lor (prin prisma funcției) declarațiile de avere sunt publice și le poți găsi pe net! Dacă esti curios poți sa le consulți.