Sunt aleşi să ne reprezinte, sunt aleşi să decidă care sunt cele mai importante investiţii din judeţ, sunt aleşi să stabilească unde merg banii noştri, ai contribuabililor, spre ce proiecte, spre ce investiţii. Şi poate că arădenii simpli ar vrea să vadă ce fac ei, consilierii judeţeni, odată după ce le-am dat voturile şi încrederea noastră. Din păcate, odată ajunşi în funcţii, aleşii judeţeni nu mai au niciun respect pentru cei care i-au trimis acolo, prin voturile lor. De ce spunem asta? În fiecare an, consilierii judeţeni sunt obligaţi de lege să îşi întocmească un raport de activitate care să cuprindă activitatea lor pe anul precedent. Aşadar, în 2020, trebuia să citim cât de mult au muncit pentru noi consilierii judeţeni pe parcursul anului 2019. Dar, din păcate, nu am reuşit să aflăm mare lucru. Şi nu doar în ceea ce priveşte activitatea lor în ultimul an, ci, în marea majoritate, în ceea ce priveşte activitatea consilierilor judeţeni în tot mandatul de patru ani de zile, patru ani de când ne reprezintă şi, în plus, primesc o indemnizaţie lunară şi banii pentru combustibilul folosit pentru deplasarea la şedinţele Consiliului Judeţean.
Dintre cei 29 de consilieri judeţeni, doar doi şi-au depus, an de an, raportul de activitate. Este vorba despre Ioan Plaveţi, consilier judeţean din partea PNL, şi Tamas Carol Pero, de la UDMR. Meticuloşi, aceştia şi-au completat an de an rapoartele în care au consemnat şedinţele de Consiliu Judeţean la care au participat, precum şi vizitele de lucru pe care le-au făcut în judeţ şi întâlnirile cetăţeneşti la care au luat parte.
În rest, avem câteva cazuri răzleţe de consilieri judeţeni care, pe parcursul celor patru ani de zile, şi-au depus, din când în când, un raport de activitate, fără a bifa, însă, toţi cei patru ani de mandat. Printre aceştia, se numără Doru Bozga, Corina Crişan, Cristian Feieş, Ioan Gligor, Ovidiu Moşneag, Garofiţa Popa, Florin Remeţan, Adrian Ţolea.
Niciun raport
În schimb, majoritatea consilierilor judeţeni nici nu s-au sinchisit să completeze măcar un raport de activitate, în baza căruia arădenii să poată să vadă (ne)munca depusă de cei aleşi să ne reprezinte. Indiferent de partide, că vorbim de PNL, PSD, ALDE, PMP sau UDMR, 18 dintre consilieri au spus „pas” acelor rapoarte şi nu au întocmit nici măcar unul în cei patru ani de zile. Aceştia sunt Gyorgy Boloni, Vasile Ciceac, Camelia Craivan, Daniel Duruş, Cornel Lucaci, Cosmin Manguci, Petru Moţ, Petru Pădurean, Alin Pop, Mircea Purcaru, Iosif Retter, Gheorghe Sabău, Cristian Sălăşan, Simona Stan, Marius Sulincean, Daniel Trifon, Ion Ulici şi Cristian Urzică. JA-A.G.
Unul la Primărie
Situaţia nu este mai bună nici la Primăria Municipiului Arad. Potrivit paginii de internet a instituţiei, în 2020 şi-a depus raportul de activitate un singur consilier local municipal, respectiv Marius Cristian Sfârâilă.
Trimite articolul
XAcest lucru demonstrează, a câta oară deja, că acești ”aleși”, indiferent de așa-zisa culoare politică, vor funcții de conducere doar pentru a-și satisface propriile interese. Dacă omul de rând încă mai crede că ei vor face tot posibilul să îl ajute pe el și concetățenii săi din funcțiile pe care le dețin, se înșeală amarnic. Își vor ajuta doar rudele și pe cei apropiați, care se pliază pe ”strategiile” lor personale
Simplu. Sa platesca inapoi indemnizatiile primite pe toata perioda pe care nu au intocmit raport. fara dar si poate si fara completari ulterioare.