„Liga Aleşilor Locali este un forum în interiorul PNL, în care aleşii locali pot să discute şi să propună soluţii la problemele pe care le întâmpină în actul administrativ. E un bun prilej prin care aleşii locali pot să aducă la cunoştinţa conducerii PNL problemele cu care se confruntă pentru ca împreună să găsim pârghiile de rezolvare, în ideea de a simplifica procedurile administrative şi de a stabili o relaţionare contribuabil-funcţionar public bazată pe respect de ambele părţi. Pe de o parte trebuie clarificat şi consolidat statutul alesului local, iar pe de altă parte actul administrativ trebuie să devină prietenos contribuabilului, prin simplificarea procedurilor cu care acesta se confruntă. În acest sens am avut o serie de discuţii cu aleşi locali ai judeţului Arad”, declară senatorul liberal Constantin Traian Igaş.
Parlamentarul arădean îşi pregăteşte agenda pentru sesiunea parlamentară de toamnă, iar pentru acest lucru a avut întâlniri cu aleşi locali din judeţ, primari, viceprimari, consilieri locali.
„Este nevoie de o susţinere mai mare a administraţiei publice locale în Parlament. Pledez pentru o administraţie consolidată dar simplificată. Ştim că în România legislaţia este stufoasă nu pentru a clarifica, ci pentru a încurca cetăţeanul şi actul administrativ. Voi susţine, atât în forurile partidului cât şi în Parlament, necesitatea clarificării şi găsirii unor soluţii pentru o serie de probleme din administraţia publică apărute recent prin modificările făcute prin ordine de ministru. Acele ordine produc efecte în administraţia locală, blocând-o. Pleacă oamenii din primării, se creează scurtcircuite în actul administrativ şi, în final, tot contribuabilul are de suferit. Trebuie îmbunătăţită salarizarea funcţionarilor publici dar şi procedura de angajare a acestora, o procedură care în prezent este foarte greoaie. Trebuie rezolvată problema achiziţiilor publice prin cumpărare directă, s-au produs nişte dezechilibre majore în ultima perioadă. De asemenea, este necesar să fie clarificate responsabilităţile între primării şi direcţiile de protecţie socială, recent s-au creat şi aici dezechilibre. Trebuie suplimentată suma pentru proiectul de cadastrare gratuită derulat prin ANCPI, proiect pe care eu l-am demarat în 2010 şi care s-a derulat foarte bine în acea perioadă. S-au propus sume total neadaptate pieţei actuale pentru realizarea documentaţiei de înscriere în cartea funciară, cu peste 50% mai mici decât cele prevăzute pentru acelaşi tip de lucrări în anul 2010”, declară senatorul arădean.
Citiți principiile noastre de moderare aici!