Românii au putut vedea chiar ieri cât de “pricepuţi” sunt premierul şi ministrul de finanţe în acest domeniu, la discuţiile pe scăderea CAS. Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, o temă atât de mediatizată de Guvernul Ponta, poate fi pusă în aplicare dacă premierul şi cabinetul său se apleacă cu mai mare atenţie asupra fenomenului evazionist. Guvernarea anterioară a reuşit performanţa să reducă evaziunea de la 35% din PIB, cât era în 2010, şi să o pună pe un trend accelerat descendent înspre o estimare de 13,8% a Consiliului Fiscal în raportul din septembrie 2013.
Cifrele oficiale de astăzi, prin spusele preşedintelui Consiliului Fiscal, sunt extrem de alarmante, 16% din PIB, este un nivel care aduce evaziunea printre problemele de siguranţă naţională şi periclitează viitorul României.
Ce face Guvernul Ponta împotriva evaziunii? Reorganizează ANAF-ul şi reuşeşte să aibă un grad de colectare foarte scăzut, de sub 60%, unul dintre cele mai scăzute din Europa. Impune mai multe taxe românilor, le creşte pe cele existente şi ascunde sub preş un proiect de Cod Fiscal nou, atât de necesar României. Ce a ieşit din strategia antievaziune a Guvernului Ponta? Chiar creşterea evaziunii! Acesta este rezultatul unei guvernări care fuge de critici şi ia doar măsuri populare sub care se ascund efecte care ne afectează viaţa de zi cu zi şi pe termen lung!
Dacă strategia antievaziune a Guvernului Ponta a dus la creşterea fenomenului, atunci la ce ne putem aştepta să ducă strategia de creştere economică dacă nu chiar la scăderea economiei şi a nivelului de trai! Vă cer, domnilor guvernanţi, să aveţi curaj şi să vă asumaţi lupta împotriva evaziunii! Această luptă înseamnă toleranţă zero şi efort susţinut!
Constantin Traian Igas, senator de Arad: Evaziunea fiscala, scapata de sub control in guvernarea Ponta
Evaziunea fiscală este o problemă majoră a României, iar Guvernul Victor Ponta nu este capabil să gestioneze fenomenul.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a revenit miercuri la Casa Albă pentru a discuta despre transferul de putere cu preşedintele Joe Biden, după victoria sa în scrutinul din 5 noiembrie, relatează Reuters şi AFP.
România
Valoarea producţiei agricole a blocului comunitar a scăzut cu 1,5% în 2023, comparativ cu 2022, până la 537,1 miliarde de euro, însă România se numără printre ţările UE a căror valoare a producţiei agricole a crescut de la un an la altul, arată datele publicate miercuri de Eurostat.
Local
11 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, față de două s-a dispus măsura arestului la domiciliu, iar față de alte două s-a dispus măsura controlului judiciar, în urma perchezițiilor desfășurate luni, 11 noiembrie 2024, în Arad.
Local
Răsturnare în cazul Laurei Crișan și a celor doi bărbați care ar fi ajutat-o să își arunce în aer tatăl. După o amânare, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis plasarea celor trei în arest preventiv.
1
Mapamond
Statele Unite au inaugurat miercuri, în nordul Poloniei, o importantă bază a scutului antirachetă al NATO, eveniment care, potrivit preşedintelui polonez, Andrzej Duda, arată că ţara sa beneficiază de garanţii de securitate solide în calitate de membră a Alianţei Nord-Atlantice, relatează Reuters.
Local
Primarul Călin Bibarț a primit Diploma de Excelență pentru implicare în proiectele comunității, în cadrul Galei „România ești TU”.
Local
Procesul prin care a fost blocată o investiţie de 800 de milioane de euro în cel mai mare parc fotovoltaic din Europa, prevăzut să fie construit în judeţul Arad, a fost suspendat, miercuri, de Tribunalul Satu Mare, acolo unde un ONG cerea anularea avizului de mediu emis la Arad.
2
Local
O conferinţă despre canonizarea Părintelui Arsenie Boca va fi susţinută de Părintele Necula în comuna Semlac.
Citiți principiile noastre de moderare aici!