„Mă adresez tuturor arădenilor, dar în primul rând celor care suferă de anumite afecțiuni, mai ales cronice, care au așteptat să se redeschidă ambulatoriul Spitalului Județean. Starea de alertă înseamnă păstrarea triajului, a secțiilor tampon și a secțiilor COVID. Pe baza informațiilor pozitive venite în ultimele zile, va fi o reașezare a secțiilor destinate COVID. Astfel, la spitalul TBC din Grădiște vor funcționa secțiile Pneumologie și Ftiziologie, plus Infecțioase și va funcționa inclusiv un ATI, care va deservi aceste secții. La Spitalul Municipal vom restrânge activitatea necesară pentru COVID. De ieri (luni-n.r.) am deschis ambulatoriile, se vor face programări telefonice, nu doar pe zile, ci și pe intervale orare, astfel încât să evităm aglomerațiile. Pacienții vor intra printr-o zonă de triaj, vor completa un chestionar și vor fi îndrumați spre cabinetele unde au programare sau bilet de trimitere. Trebuie să fim în continuare atenți, pentru ca, în urma relaxării condițiilor, să evităm un nou val de îmbolnăviri” – a precizat dr. Gheorghe Domșa, preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate, în cadrul conferinţei de presă de marţi, de la sediul Consiliului Judeţean Arad.
Programări telefonice
Ulterior, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a revenit cu detalii, menţionând că accesul în Ambulatoriul Integrat pentru consultaţie se realizează pe bază de programare telefonică, la unul dintre numerele: 0357-40.72.00 sau 0257-22.00.00, interior 175.
„Arădenii care se adresează cabinetelor din ambulatoriu, în urma programării telefonice, trebuie să știe că înainte să ajungă în cabinetul medicului vor trece prin triaj epidemiologic. Accesul pacienților în zonele de triaj și mai apoi în cabinetele de specialitate se va realiza cu respectarea distanței de minimum doi metri, unul de celălalt, dar și cu respectarea timpului de dezinfecție a suprafețelor, respectiv de aerisire a cabinetului. Aceste măsuri sunt necesare pentru a diminua riscul unei eventuale îmbolnăviri cu COVID-19” – a explicat dr. Mircea Onel, director medical al spitalului.
(Re)organizare
Persoanele care au nevoie de un consult la una dintre specialitățile: Oncologie, Dermato-venerologie, ORL sau Oftalmologie se vor prezenta pentru triaj, în curtea clădirii din strada Tudor Vladimirescu, iar de acolo vor fi îndrumate spre cabinetul pentru care au programare.
Cabinetele din ambulatoriu, care inițial funcționau în clădirea din Piața Mihai Viteazul (fostul Spital Municipal) – Chirurgie Generală II, Urologie, Nefrologie – funcționează în clădirea principală a spitalului, din strada Andrenyi Karoly.
Pacienții care au nevoie de consult la unul dintre cabinetele din incinta clădirii principale a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad se vor prezenta pentru triaj, la intrarea din strada Andrenyi Karoly. „La triaj, pacientul va intra echipat cu mască de protecție – în cazul în care nu are, va primi de la personalul medical. Aici i se va completa un chestionar COVID-19 și i se va verifica temperatura. La ora programării, pacientul, echipat cu mască de protecție, se va îndrepta înspre cabinetul de specialitate. Pacienții care au nevoie de însoțitor se vor prezenta cu unul singur, care va trece, de asemenea, prin procedura de triaj” – transmit reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad.
Trimite articolul
XSi diabeticii care vin din județ pentru rețetă ?
Care nu stiu că trebuie PROGRAMARE?
Ăstia ce fac?
-
…..rețetă pentru insulina !