ARAD. Contabilul Primăriei Vinga a fost trimis în judecată pentru că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.219.000 de lei. Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, bărbatul – în timp ce era contabil la primăria Vinga – a efectuat plăți către o societate comercială administrată de el, apoi de mama sa, obținând astfel nu mai puțin de 1.219.532 de lei. Faptele au avut loc în perioada 2007-2012 și au fost sesizate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara de către Agenția Națională de Integritate (ANI).
ANI a sesizat Parchetul
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către A.K. a infracțiunii de conflict de interese. Potrivit ANI, la acea dată, A.K. a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în calitate de funcționar public în cadrul Primăriei Comunei Vinga, a întocmit note de fundamentare și a semnat un număr de 6 contracte, în valoare totală de 479.771,44 lei, încheiate între Primăria Comunei Vinga și Antonio Invest SRL – societate în cadrul căreia mama acestuia deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator.
A făcut-o pe mama sa administrator
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că „inculpatul, K.A., în calitate de inspector de specialitate contabilitate, în cadrul Primăriei Vinga, funcţie ce atrage calitatea de funcţionar public în înţelesul legii penale, în perioada 2007-2012 a întocmit acte în vederea încheierii şi executării unor contracte de achiziţii între Primăria Vinga şi o societate comercială al cărei asociat unic şi administrator a fost până la data de 1 ianuarie 2010, dată de la care unic asociat şi administrator a devenit mama sa. În acest sens a întocmit note justificative şi de fundamentare în vederea încheierii contractelor, a acordat viza de control financiar preventiv, iar ulterior a semnat contractele în calitate de contabil. A realizat astfel 274 de acte materiale, constând în documente întocmite sau semnate. Printre actele întocmite de către inculpat în virtutea atribuţiilor de serviciu, în împrejurările relatate anterior, au fost 8 note de fundamentare, ce conţin menţiuni contrare adevărului, pe care acesta le-a folosit ca documente justificative în vederea perfectării contractelor de achiziţie”.
Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei
Citiți principiile noastre de moderare aici!