ARAD. Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a luat fiinţă în anul 1991, cu susţinerea regretatului rector fondator prof. univ. dr. Aurel Ardelean, care a dezvoltat-o împreună cu doamna rector prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci şi au ridicat-o la standarde europene. Facultatea de Medicină Dentară se integrează armonios în structura Universităţii, ale cărei facultăţi au cu preponderenţă profil umanist. Ideea înfiinţării Facultăţii de Stomatologie a fost determinată atât de vechile tradiţii cultural-ştiinţifice ale urbei noastre, cât şi de existenţa, încă din anul 1956, a unei Şcoli Postliceale de Tehnică Dentară, care a dat ţării generaţii de specialişti valoroşi. CONTINUITATE, PERFORMANŢĂ ŞI COMPETITIVITATE sunt coordonatele urmate de echipa managerială, având ca scop ridicarea calităţii şi perfecţionarea mecanismelor de formare profesională care au la bază cunoașterea și realitatea nevoilor de îngrijiri în scopul asigurării sănătăţii publice şi a individului cu respectarea prevederilor Codului deontologic al medicului dentist.
Principalele direcţii de dezvoltare ale Facultăţii de Medicină Dentară sunt stabilite prin prisma modernizării procesului de învăţământ şi asigurării calităţii educaţiei, în concordanţă cu Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 şi bunele practici naţionale şi internaţionale. În cadrul Facultății de Medicină Dentară există două programe de studiu: Medicină Dentară şi Tehnică Dentară, un altul de Rezidențiat, dar se organizează şi o serie de cursuri acreditate de Colegiul Medicilor Stomatologi din România pentru absolvenți și tinerii medici.
„Programul de studiu Medicină Dentară este acreditat și internațional din anul 2015, de către o Agenție din Germania, AHPGS, ceea ce a deschis noi oportunități în procesul de internaționalizare al facultății, dar și al Universității. Am conștientizat cât de important este acest aspect atât pentru studenți, cât și pentru cadrele didactice, care au posibilitatea de a desfășura activități didactice și de cercetare în alte centre universitare cu care UVVG are acorduri de colaborare. Sunt disponibile 100 locuri, concursul de admitere fiind tip grilă cu întrebări din tematica afișată pe site-ul UVVG, Programul de studiu Tehnică Dentară urmează tradiţia urbei noastre, fiind de asemenea acreditat internaţional, fiind disponibile 30 de locuri, prin concurs de dosare și ierarhizare după punctajul obținut. Data admiterii este 31 iulie” – spune şef lucrări univ. dr. Ioana Lile, decanul Facultăţii de Medicină Dentară.
Facultatea de Medicină Dentară din Arad pune accent pe asigurarea calităţii în desfăşurarea activităţii programelor de studiu şi a celor educaţionale în vederea formării şi consolidării celui mai înalt nivel posibil de performanţă al studenţilor şi viitorilor absolvenţi, cu dobândirea de către aceştia de cunoştinţe, abilităţi şi competenţe profesionale. Totul centrat pe student, pe rezultatele învățării, precum și pe nevoile reale ale beneficiarilor procesului didactic.
Trimite articolul
XFara suparare dar unde e traditia de peste jumatate de secol ??? nu de alta da conform calculelor matematice din 1991 sunt doar 30 de ani mai terminati cu manipularea asta iefina sa nu credeti ca toti sunt inculti sau analfabeti sau nu stiu face un simplu calcul matematic !!!!!
-
Manipularea liberală constă în ,,existenţa, încă din anul 1956, a unei Şcoli Postliceale de Tehnică Dentară”
Dar nu UVVG CLAR!
Dar e era când se vopsește tot ce s-a construit mai Ieri . . .
Da-ti-va foc cu scoala aia de analfabeti . Nu vedeti cine a ajuns sa o conduca ? Lile si Fraiman . Doua nulitati. Cotoraci , chiar nu mai ai pic de rusine ?