„Când au văzut că protestul pornit la Arad s-a extins în toată ţara, reprezentanţii Ministerului Transporturilor au reacţionat. Ţinând cont că 2.825 de electricieni refuzau să lucreze, cei de la minister i-au rechemat pe liderii sindicali la negocieri”, ne anunţă Nicolae Farcaşiu, liderul sindical al electricienilor. Acesta a fost anunţat de la Bucureşti despre faptul că, până la urmă, discuţiile au fost un semi-succes. „Până la urmă au fost găsiţi bani pentru plata restului de 50 la sută din avans, restant din 30 aprilie, şi vom primi şi o parte din decontarea care trebuia să intre în conturi în 15 mai. Încă nu ştim cât anume vom primi din decontare”, a adăugat Farcaşiu.
Muncitorii decid
Întrebat dacă protestul se va încheia odată cu primirea acestor sume de bani, liderul sindical nu a putut răspunde. „Doar oamenii vor decide dacă vor sau nu să reia activitatea. După cum am spus deja, vom primi doar o parte din decontare. Dacă oamenii sunt mulţumiţi cu cât au primit, vor relua lucrul, iar dacă suma li se va părea prea mică, probabil că vor continua protestul. Dar asta vor decide angajaţii joi dimineaţa (n.r. – astăzi)”, ne-a anunţat Nicolae Farcaşiu.
Cu întârzieri
Greva electricienilor nu s-a lăsat fără urmări în circulaţia trenurilor. După cum anunţau încă din prima zi de protest, ceferiştii au renunţat să lucreze inclusiv în Gara Curtici, acolo unde trenurile care intră şi ies din ţară trebuie scoase de sub tensiune pentru a fi verificate. „Angajaţii Centrului de Electrificare au refuzat să intervină inclusiv la trenurile internaţionale care tranzitau Curticiul. Acestea au plecat cu întârzieri însemnate din gară spre Occident”, declară Nicolae Farcaşiu, lider sindical al Elcatel.
Citiți principiile noastre de moderare aici!