Vor să instaleze 2,7 milioane de contoare inteligente. Până atunci însă, peste 110.000 de astfel de contoare vor fi instalate în decursul acest an în Muntenia Sud, Dobrogea și Banat, iar pe lista de proiecte pilot se află şi Aradul, unde deja montarea a început.
Montarea este realizată prin companiile locale de distribuție. Anul trecut au fost instalate contoare inteligente pentru peste 30.000 de clienți.
Cu facilități vor oferi aceste contoare celor care au intrat în programul pilot? Ei bine, clienții arădeni incluși în proiectul pilot vor beneficia de citiri de la distanță, care înlocuiesc citirile de pe teren și estimările de consum. Pe de altă parte, contoarele inteligente vor comunica distribuitorului de la distanță în ce locuri clienții sunt cel mai afectați de pene de curent, permițându-li-se un sistem de contorizare inteligentă pe deplin funcțional care să indice zonele unde necesitatea de investiții în rețea este mai mare, astfel încât distribuitorul să poată interveni rapid acolo unde este nevoie.
Informaţii detaliate
„Datorită contoarelor inteligente, clienții vor avea acces la informații detaliate cu privire la consumul de energie, oferindu-le instrumentele necesare pentru a-și planifica eficient utilizarea de energie. Pe măsură ce nevoile clienților evoluează prin introducerea de electrocasnice inteligente și generarea distribuită, care îi transformă în mici producători de energie, instalarea de contoare inteligente va deveni tot mai necesară”, este de părere Georgios Stassis, Country Manager Enel în România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!