ARAD. Încă un pas mare spre o nouă secţie de Infecţioase a fost făcut joi, când preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a semnat contractul pentru întocmirea proiectului tehnic şi a proiectului de asistenţă pentru construirea noului spital de Boli Infecţioase, în fapt a unei noi secţii a Spitalului Judeţean Arad. Licitaţia pentru proiectare a fost finalizată, câştigătorul a fost stabilit, iar acum a fost semnat contractul pentru documentaţia menţionat mai sus. „Spitalul de Boli Infecțioase va deservi pacienții adulți. Este unul dintre cele patru spitale noi pe care le construim la Arad. Cele de Psihiatrie (la Căpâlnaș) și Oncologie (pe strada Vicenţiu Babeș, în municipiu) sunt în construcție, iar Complexul Matern-Pediatrie este în faza elaborării documentației tehnice. Chiar și în cea mai profundă criză sanitară pe care o trăiesc generațiile noastre, continuăm să dirijăm fonduri înspre investiții și tratăm cu prioritate domeniul medical”, a ţinut să precizeze Iustin Cionca, preşedintele CJA.
Despre Infecţioase
Noua secţie de Boli Infecţioase Adulţi va fi construită în curtea Spitalului Judeţean Arad, valoarea proiectului fiind de peste patru milioane de euro. Parte din bani, respectiv 1,8 milioane de euro, vin de la Uniunea Europeană, iar diferenţa de 2,2 milioane de euro va fi alocată din fondurile Consiliului Judeţean. Asta dacă, între timp, nu va fi identificată o altă soluţie pentru finanţare. În ceea ce priveşte clădirea, aceasta va fi construită pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi la sol şi va avea subsol, parter şi trei etaje, în total 3.200 de metri desfăşuraţi. Noua secţie de Infecţioase va avea 50 de paturi, parte din ele dedicate pacienţilor infectaţi cu HIV-SIDA.
Termene
Potrivit contractului, proiectul tehnic trebuie finalizat în cel mult şase luni. Odată finalizată proiectarea, va fi scoasă la licitaţie execuţia lucrărilor, care ar trebui să fie finalizate în cel mult un an şi jumătate. Teoretic, în doi ani şi jumătate am putea avea o secţie nouă de Boli Infecţioase.
Trimite articolul
XMacar este construit de specialistii de la Tehnodomus?!
Se înghesuie pe puținul spațiu verde rămas?
Încă odată…. e foarte bine ca se investește! Dar trebuie creat un sistem de recrutare, angajare, perfecționare a personalului medical și administrativ! Omul sfințește locul și nu invers!
În fiecare an, dar absolut regulat, de când știu eu acest spital , primăria cheltuiește bani pentru un nou studiu de fezabilitate. Mii de euro. Fără nici un rezultat. Nici măcar nu seamănă unul cu altul, aceste proiecte. Pentru același spital, pentru aceleași sectii. De ce nu vede nimeni și nu controlează nimeni unde dispar mai apoi aceste investiții? Sunt curioasa acum, ca avem medici în consiliul local, dacă nici Dumnealor nu si vor mai aminti de asta. Când se va pune în discuție aprobarea bugetului… Sau deja s a aprobat ?!!! Acuma sa vedem , dragii noștri, ce am spus și ce vom face. Sau… poate , o sa ziceți și voi… ” un suflu nou înseamnă cheltuiala noua”