ARAD. De la începutul lunii aprilie și până la finele lunii noiembrie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad au efectuat acțiuni de control privind verificarea respectării prevederilor legale care reglementează securitatea și sănătatea în muncă, în activități referitoare la asistență medicală umană.
Acțiunea a fost una de de tip Campanie națională și a vizat în principal respectarea prevederilor legale cu privire la pericolele de îmbolnăviri profesionale și expunerea lucrătorilor la un grad ridicat de risc, transmiterea de boli contagioase, riscuri chimice, fizice, biologice, mecanice etc., precum și la modul de manipulare a maselor și greutăților.
„Accent a fost pus și pe creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în activități referitoare la sănătatea umană. Pe parcursul acțiunii de control au fost identificate și verificate 11 unități spitalicești, iar pentru deficiențele constatate, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Securitate și Sănătate în Muncă, au dispus măsuri de remediere a acestora.
Angajatorii au fost atenționați cu privire la principalele riscuri în domeniul sănătății și securității în muncă pentru aceste activități, în speță, obligația de a adapta și aplica măsuri de prevenire și metode de lucru care să asigure îmbunătățirea nivelului securității și sănătății la locurile de muncă, de a efectua verificări periodice pentru echipamentele de muncă pentru care este necesară asigurarea exploatării fără pericole, echipamente aflate sub incidența unor dispoziții speciale”, a transmis ITM Arad.
Ecaterina Isac, inspector șef ITM Arad, a subliniat că „atât angajatorii cât și lucrătorii trebuie să conștientizeze că au obligația de a respecta toate dispozițiile care vizează protecția muncii, aceasta fiind de altfel o condiție esențială pentru un mediu de lucru sănătos, pentru protejarea vieții, astfel încât pe parcursul zilei de muncă să nu se înregistreze nici un eveniment de natură să pună în pericol sănătatea, integritatea fizică sau chiar viața angajaților”.
Trimite articolul
Xce fain
cica toti au obligatia sa ……si să … dar realitatea e alta pt ca rar se fac controale si se iau masuri. Este? contraziceti-ma cu niste exemple……….. Asa ca ….
-
….oare unde-i facuta poza afisata ?…. la Judetean ?
Sanatatea mentala este considerata sanatatea la locul de munca si din punct de vedere legal.
In acelasi timp este direct legata si de aspectul monetar.
Asta ne aduce la capitolul asta:
https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/spitalul-judetean-arad-risca-sa-intre-in-incapacitate-de-plata-are-de-recuperat-17-5-milioane-lei-pentru-servicii-1782463/
Poate doamna Ecaterina doreste sa ne spuna cum vor fi rezolvate neregulile in asa conditii. Cu speranta si dragoste nu se pot achita produse si servicii.