Au fost vizate, preponderent, unităţi tip laborator cofetărie patiserie, brutărie, unităţi de alimentaţie publică (tabere şcolare, restaurante), magazine alimentare etc.
„Având în vedere faptul că în perioada sezonului estival se consumă cantităţi importante de produse alimentare de origine animală şi nonanimală, în scopul diminuării până la eliminare a riscului de apariţie a unor toxiinfecţii alimentare, la nivelul D.S.V.S.A. Arad s-au format echipe mixte formate din inspectori de la nivelul serviciilor de specialitate”, ne-a declarat dr. Gheorghe Ban, directorul executiv al D.S.V.S.A.
În urma controalelor au fost găsite mai multe neconformităţi printre care chiar şi nerespectarea normelor de igienă în procesul comercializării produselor către consumatorul final. Inspectorii au aplicat 10 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.400 lei şi 6 avertismente.
JA – S.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!