Controlul la arme s-a încheiat, dar nu pușcă . Dacă de la Poliția Română, prin purtătorul de cuvânt, comisarul șef Christian Ciocan, am aflat că la Arad nu a fost confirmat niciun caz , ei bine, surse din cadrul IPJ Arad spun altceva. Acestea ne-au precizat că există un caz în care s-a reținut arma unui polițist în urma efectuării controlului psihologic.
Polițistul arădean a rămas fără arma de serviciu și cea de vânătoare (pe care o deținea legal) după ce a fost descoperit suferind de depresie. În curând, urmează ca polițistul să se pensioneze, îndeplinind vârsta necesară.
Control la Arad, date la București
Ministerul Administrației și Internelor a cerut un control la toate IPJ-urile din țară, prin care se specifica faptul că fiecare polițist deținător de armă letală să fie suspus unui control psihologic. La Arad, controlul a fost efectuat de către angajații inspectoratului, iar datele au fost trimise la București. După ce am cerut date de la IPJ Arad şi am fost îndrumaţi spre Inspectoratului General al Poliției Române, comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al IGPR, ne-a declarat: Nu sunt cazuri, la Arad, care să necesite reținerea armei. Nu am confirmarea unui asemenea caz . De la Arad, însă, lucrările se văd altfel.
Rezultate
Controlul dispus de MAI la inspectoratele din ţară a vizat aproximativ 3.500 de angajați MAI care au armă personală cu glonț pe lângă cea serviciu. 92 de polițiști din toată țara au rămas fără pistolul pe care îl țineau acasă și asta după ce controlul dispus de minister a scos la iveală grave nereguli. În cazul a 10 polițiști s-a constatat că aceștia părăsiseră deja poliția, dar niciunul nu a predat arma de serviciu, iar alți 34 de polițiști verificați au renunțat la armă după control.
Controlul MAI a venit ca urmare ca scandalului Vlădan, când un polițist a intrat într-un coafor din București și a împușcat două persoane (printre care și soția sa) și a rănit grav alți șase oameni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!