ARAD. În viitorul apropiat – posibil chiar la sfârşitul lunii aprilie – peisajul medical arădean se va îmbogăţi cu un nou centru de diagnostic imagistic, „Phoenix”. Acesta va funcţiona într-um imobil aflat în curtea interioară de pe strada Tudor Vladimirescu nr.28. Ceea ce face diferenţa între acest centru şi celelalte existente pe piaţă este faptul că „Phoenix” nu se rezumă doar la tratarea bolnavilor, ci îşi asumă şi rolul de a forma viitori specialişti în imagistică şi gastroenterologie. Dincolo de aparatura de ultimă generaţie, principalul atu al clinicii îl constituie numele medicilor care activează aici: prof.univ.dr. Eftimie Miuţescu şi asist.univ.dr. Bogdan Miuţescu (UMF Timişoara, Spitalul Judeţean Timişoara, originar din Arad) – pe partea de gastroenterologie –, dr. Nicolae Bolog (Spitalul Universitar Zurich, Elveţia, originar din Cluj), dr. Irinel Oancea (Bucureşti), dr. Oana Amza – pe partea de radiologie. Sunt medici cu înaltă pregătire profesională, cu experienţă dobândită în mai multe ţări europene. Sunt medici cu experienţă vastă în domeniul gastroenterologiei şi hepatologiei, iniţiatori la nivel naţional în proctologie (hemoroizi, fisuri anale etc.) – tratament instrumental (expert naţional în proctologie), endoscopie digestivă, hepatologie (biopsii hepatice dirijate laparoscopic), dar şi medici tineri, specializaţi în tehnici noi de diagnostic şi tratament (ERCP, echo-endoscopie, protezări endoscopice etc.).
Noul centru de diagnostic imagistic asigură toată gama de examinări de rezonanţă magnetică la cel mai înalt standard. În plus, oferă şi tratamente intervenţionale ghidate prin rezonanţă magnetică pentru tratamentul durerilor de la nivelul coloanei vertebrale.
La „Phoenix” vor funcţiona şi cabinete medicale de cardiologie, neurologie, oncologie, psihiatrie, reumatologie, recuperare medicală, nutriţie, endocrinologie şi hematologie. Echipele medicale multidisciplinare vor avea un rol foarte important în abordarea terapeutică a bolnavilor.
Centrul de diagnostic imagistic „Phoenix” va încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, furnizând pacienţilor toată paleta de servicii permisă de contract.
Trimite articolul
XCabinet de Reumatologie ar mai trebui în Arad doar1 medic este Dr. Vaida! Avem nevoie de doctori buni
da f frumos dar poate ne spun si niste preturi … la consultatii , tratamente etc ……
sunt destul de multe asemenea policlinici in Arad , problema este COSTUL consultarilor oferite. Majoritatea medicilor nu au contract cu casa de asigurari si cei care au spun de multe ori ca li s-au terminat fondurile deci trebuie sa scoti bani ( nu putini) pt consultatii de regula cam de la 150 de lei in sus , asta fara radiografii endoscopii si alte celea care se platesc separat. Raportati astea la salarul minim pe economie sau la pensia batranilor nostri si apoi vorbim !
Si daca tot vorbim de contracte cu casa de asigurari intreb ceva cati medici si in special stomatologi din Arad au contract cu casa de asigurari din multimea de cabinete medicale pe care la gasesti la fiecare 2 pasi ? intreb asa din pură criozitate nu de altceva. Hai pa!
PS
aceeasi situatie e si cu laboratoarele de analize medicale unde e greu sa prinzi un loc saiti faci niste anlie recomandate de medicul de familie. Daca suni la la sfarsit de luna raspunsule ” nu am primit inca fonduri” daca sunidupa data de 1 a lunii urmatoare trebuie sa ai mare noroc sa prinzi ziua cand laboratoarele primesc fonduri Daca nu , la revedere , mai stai o luna doua chiar daca sanatatea ti s-a subrezit ca doar nu te trimite medicul la analize doar de dragul a te ințepa.Sunt oameni sanatosi care si-au facut analize de 2o de ani dar sunt si oameni cu comorbiditati care au nevoie de asa ceva macar anual pt a nu li se agrava bolile ce le au.
Cand oare va reglementa Ministerul Sanatatii situatia analizelor medicale anuale gratuite?Daca sunt gratuite sa se aloce fonduri anuale pt tori romanii !