„Conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, astăzi la ora 09.00 în centrele de carantină din Județul Arad erau cazate 133 persoane. Pe raza județului Arad se aflau 327 persoane în izolare la domiciliu. Nu s-au înregistrat noi cazuri de îmbolnăvire, numărul persoanelor depistate pozitiv, având probele de sânge preluate în centrele de carantină din județul Arad, rămânând la 16 (cinci cu domiciliul în județul Arad)”, transmit autoritățile publice locale.
Trimite articolul
XDe ce nu sunt trimisi in carantina in judetele de origine? Suprasolicita sistemul medical aradean, si asa slabut. Asta e solidaritate? Aradul sa preia tot? Iar cand e de primit de la centru ramanem pe dinafara.
Este o minciuna si dezinformare la nivel national, orchestrata de mai marii PNL
“ La noi acum este noapte, am pierdut cheile și le căutăm doar sub felinar”, este concluzia medicului Adrian Wiener.”
Practic, în România au fost testați până acum doar puțin peste 3.000 de suspecți de coronavirus, ceea ce înseamnă 180 de oameni la milionul de locuitori, spune Adrian Wiener. Asta în timp ce alte țări testează zeci de mii de oameni: “Comparativ, Coreea de Sud avea acum câteva zile 6.000 de teste la milionul de locuitori. Lecția coreeană, cum a fost numită, înseamnă testarea agresivă extensivă în societate ca să identifici precoce și să izolezi cazurile. Coreenii testează sindrom febril, orice fel de simptomatologie de infecție de tract respirator superior, fie că este ușoară, fie că are contact cu persoană infectată sau nu, fie că are test de gripă făcut sau nu. Poate să fie gripă și vezi că e pozitiv, este într-adevăr probabilitate mai mică, dar poate să fie și COVID. Ei testează agresiv și astfel au reușit să contenționeze cazurile, spre deosebire de Italia, unde curba este mult, mult mai abruptă decât Coreea. La un moment dat, Coreea de Sud avea mult mai multe cazuri decât Italia. În tot ce se scrie acum se numește ‘Lecția coreeană’ ”
Deci, cine este sursa fake news-urilor? Va las pe voi sa spuneti