ARAD. Direcția de Sănătate Publică a publicat, miercuri dimineață, pe pagina de facebook a instituției, evoluția cazurilor de COVID-19 în ultimele 24 de ore.
„În ultimele 24 de ore, în județul Arad, s-au înregistrat 202 cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad sunt internate 76 de persoane, dintre care 8 pe secția ATI, iar alte 840 de persoane confirmate pozitiv sunt izolate la domiciliu.”
Conform datelor publicate de Ministerul Sănătăți, 18 dintre cei 76 de pacienți internați în Spitalul Județean sunt copii.
Incidența cazurilor de COVID la nivelul județului a fost calculată la 2,5 la mia de locuitori.
Locuri suficiente în spital
Deși numărul internărilor pe secțiile Covid a crescut de la 68 la 76 în doar 24 de ore, deocamdată nu se impune suplimentarea de paturi, potrivit directorului medical al SCJU, Cătălin Hreniuc:
“Deși crește numărul pacienților care au nevoie de spitalizare, ne descurcăm cu capacitatea actuală. Am avut o ședință cu șeful Spitalului din Grădiște, cu privire la mutarea pacienților după perioada de contagiozitate pe secțiile pe care s-au internat inițial, în funcție de patologie, chiar dacă testul PCR iese pozitiv. Practic, pacientul nu mai este contagios. În felul acesta, nu ținem ocupate paturile de pe secțiile Covid, în mod nejustificat. Un test PCR poate să iasă pozitiv și după trei săptămâni, dar bolnavul este vindecat.”
Apel din partea Prefectului
În contextul creșterii cazurilor de COVID-19 pe teritoriul județului, inclusiv a spitalizărilor cauzate de infecția cu SARS-CoV-2, conform informărilor publicate de Direcția de Sănătate Publică, Prefectul Județului Arad, Toth Csaba, recomandă arădenilor să ia unele măsuri de prevenire a răspândirii virusului.
„Din păcate, observăm în ultimele zile și săptămâni o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 și la nivelul Județului Arad. Sunt informat periodic despre evoluția numărului de cazuri și despre situația din spital. Îndemn cadrele medicale să manifeste aceeași atenție și precauție ca și în valurile precedente, când ne aflam în stare de alertă la nivel național. Chiar dacă nu mai există restricții impuse pentru prevenirea răspândirii virusului, recomandarea mea este ca unele măsuri preventive să fie aplicate punctual, în special de persoanele cu probleme cronice de sănătate și de persoanele în vârstă. Măsurile sunt simple, cunoscute deja și mediatizate constant de instituțiile cu atribuții în domeniul sănătății. Sunt încrezător că, având experiența valurilor anterioare, suntem cu toții mult mai pregătiți să trecem cu bine peste acest episod epidemiologic, fără a ne fi afectată în prea mare măsură viața de zi cu zi”, a declarat Prefectul Toth Csaba.
Recomandări
Printre recomandări se numără evitarea zonelor aglomerate, purtarea măștii de protecție în spațiile închise, păstrarea unei distanțe de 1,5 metri de celelalte persoane și, nu în ultimul rând, spălarea cât mai frecventă a mâinilor.
Trimite articolul
XMajoritatea, către 90%, dintre cei internați la ATI sunt nevaccinați.
-
dute ma nu vorbi, ai fost tu acolo sa verifici pe fiecare?, termina dracului si tu si prostii astia ce iara ince asa incet incet sa isi bata joc de oamenii
-
Dar tu ai fost sa verifici că nu e așa?🤣
-
Ai luat lecții de la nea Bujie?🤣
-
doua sute?
păi la ghiorlaiala care e pe la activitati cultural sportive unde stau unii spectatori la cativa cm de altii sau in magazine unde stau oamenii la coada la fel inghesuiti unii langa altii mai ales la casele de marcat sau in mijloacele de transport in comun unde vezi doar cate 1-2 calatori cu masca ce pretentii aveti ?Prea putini sunt cei ce poarta masca in asemenea situatii si nu pastreaza nici distanta intre ei pt prevenirea infectarilor. Unii stranuta altii tusesc , toti fara masca
La noi daca masurile de preventie sunt doar recomandate si nu obligatorii sunt prea putini cei ce aplica aceste masuri de preventie Asa ca …. asta e !