ARAD. Autoritățile sanitare arădene se pregătesc pentru cel de-al treilea val al pandemiei de Covid-19, dacă e să ne luăm după pregătirile care se fac la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
În urmă cu o săptămână și jumătate, o nouă secție a fost reintrodusă în zona roșie, din cauza creșterii numărul de bolnavi cu forme medii, care au solicitat spitalizare. Este vorba despre secția de medicina muncii, care a mai fost secție Covid în valul doi al pandemiei, dar dat fiind faptul că numărul cazurilor a scăzut, începând cu luna decembrie, a fost trecută din nou în zona verde.
Medicină Internă II – secție Covid
Începând de luni, 8 martie, și secția de Medicină Internă II din cadrul Spitalului Municipal a fost reintrodusă în circuitul Covid, după primirea avizului din partea Direcției de Sănătate Publică Arad. Aici sunt disponibile 37 de paturi pentru bolnavii cu forme medii. Astfel, în doar 10 zile numărul paturilor a fost suplimentat cu 62, dacă luăm în calcul și secția de medicina muncii, care a venit cu un plus de 25 de locuri.
În acest moment, pe secțiile Covid ale Spitalului Județean Arad sunt internați 206 pacienți, iar pe secțiile ATI sunt 25 de pacienți, la un total de 27 de locuri.
Potrivit Biroului de Presă al SCJU, în contextul creșterii numărului de persoane diagnosticate cu virusul SARS CoV-2 care necesită internare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a suplimentat, cu 37, numărul de paturi pentru pacienții pozitivi.
”La sfârșitul săptămânii trecute am avut între 190 și 200 de pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 și internați pe secțiile COVID-19 ale spitalului. În cazul în care numărul pacienților va crește, pentru a asigura necesarul de paturi, am decis să transformăm Secția Clinică Medicină Internă II în secție COVID-19. În acest sens am cerut avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad și am primit aviz favorabil, din punct de vedere epidemiologic pentru cele 37 de paturi din cadrul secției. Activitatea medicală este organizată astfel încât să putem trata atât pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2, cât și pacienții care se prezintă la spital cu alte probleme de sănătate, fiind amenajate circuite separate”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.
În total, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt 286 de paturi destinate pacienților infectați cu virusul SARS CoV-2 pe secțiile COVID-19, dar și în zone special amenajate pe secțiile de diferite specialități medicale (Obstetrică-Ginecologie, Psihiatrie, Neurologie…), și 27 de paturi pe secțiile de terapie intensivă.
Expo în stand-by
Spitalul de la Expo și-a suspendat activitatea la mijlocul lunii ianuarie pe fondul scăderii numărului de persoane programate pentru investigații medicale în regim de spitalizare de zi– sub zece pe zi. Arădenii trimiși de medicii de familie pentru evaluare medicală – în cazul diagnosticării cu virusul SARS CoV-2 – sunt examinați doar la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Dacă, însă, numărul trimiterilor va ajunge la 20 de zi, spitalul Expo va deveni din nou operațional.
Trimite articolul
XDa, augmentati panica si suplimentati locurile in loc sa tratati oamenii acasa de la primele simptome. Din cauza exagerarilor despre gravitatea bolii merg oamenii la spital cu forme medii de frica sa nu se agraveze si acolo se intampla cam asa ceva https://www.turnulsfatului.ro/2021/03/07/rdquo-si-eu-am-omorat-oameni-rdquo-dezvaluiri-socante-din-sectia-ati-covid-a-spitalului-judetean-180535 … adevarul va iesi incet incet la iveala . Da e destul de periculos virusul dar nici pe depare atat de periculos cum doresc unii sa-l mediatizeze. Am avut forma medie pot spune chiar spre severa si m-am tratat acasa fara probleme, ce-i drept inainte de asta am studiat zile intregi protocoale de tratament aplicate de alte tari cu succes si m-am pregatit cu medicamente dinainte. Ganditi-va bine ce faceti daca va imbolnaviti. Multa sanatate si mai ales noroc ca si cei de pe Titanic au avut sanatate dar n-au avut noroc, asa cum nu avem nici noi sa traim in lumea asta corupta unde banul a ajuns mai important ca viata
-
Comisioanele pe cadavru încep ușor să-și reia cursul după o pauza.
Păi daca multi oameni circula prin oras fara masca sau cu ea pe barba e normal sa se inmulteasca cazurile de infectari.
Mai o tuse in public mai un stranut mai un scuipat aruncat pe caldaram si gata infectarea .
-
Te uiți prea mult la TV📺culcate mai devreme și vei fi un om odihnit