Edilii comunei şi-au pus în gând să crească valoarea turistică a localităţii. Pentru a realiza acest lucru, ei vor amenaja mai multe spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii, atât în Ghioroc, cât şi în celelalte localităţi din comună, pe un perimetru de peste 4 hectare. Ei vor da un nou „look” spaţiului din faţa şcolii şi celui din jurul statuii. Cea mai mare suprafaţă astfel amenajată va fi chiar în zona lacului de agrement, reprezentând trei hectare de teren. „Ne-am gândit că această zonă atrage cei mai mulţi turişti şi de aceea facem tot posibilul să arate cât mai bine”, spune Mircea Luca, primarul comunei Ghioroc. Lacul de la Ghioroc este o atracţie atât pentru pensionarii care stau la plajă, cât şi pentru adolescenţii şi studenţii care joacă fotbal şi volei, se scaldă, se duc la discotecă sau organizează spectacole.
Birocraţia ne încetineşte
Primarul spune că banii pentru proiect i-a câştigat anul trecut din fondul de mediu însă a trebuit să aştepte până în primăvară când a apărut hotărârea de guvern şi apoi alte câteva luni, până au fost anunţaţi să meargă la Bucureşti pentru a semna contractele de finanţare. „Am avut foarte mult de aşteptat, însă acum ne bucurăm că avem un contract cu finanţare deschisă, iar la sfârşitul lunii va fi licitaţia prin sistemul electronic şi putem să ne apucăm de treabă”, se entuziasmează primarul.
Planuri mari
Ghiorocul va avea cât de curând şi o reţea de apă şi canalizare modernă. „Acum se execută proiectul tehnic, iar în toamnă vom avea licitaţia pentru partea de execuţie, dacă dă bunul Dumnezeu să nu fie contestaţii, căci dacă vor fi va trebui iar să aşteptăm”, precizează Mircea Luca. Proiectul înseamnă 24 de kilometri de canalizare, adică 70% din străzile localităţii, prin bani proveniţi de la Consiliul Judeţean Arad, operator fiind Compania arădeană de Apă.
În plus, localnicii comunei Ghioroc aşteaptă să demareze lucrările la Drumul vinului, proiect în valoare de 15 milioane de euro, finaţat prin Ministerul dezvoltării şi al turismului.
La pachet
În Ghioroc se modernizează străzile „la pachet” cu cele din judeţul Bihor. Proiectul finanţat prin Ministerul Dezvoltării Regionale a ajuns în faza de licitaţie, urmând atribuirea lucrării. Modernizarea se va face pe 7,5 km. Edilii intenţionează să acceseze finanţare şi pe Măsura 322 D, pentru infrastructurile afectate de inundaţiile din 2010. Astfel, se vor repara 15 km de drum şi 3 podeţe.
margareta.szego@informmedia.ro
Tânără înecată în lacul Ghioroc
Accident grav la Ghioroc, provocat din neatentie
Citiți principiile noastre de moderare aici!