Au fost depuse în județul Arad 473 de contestații la Limba și literatura română. Dintre acestea, 74,21% dintre contestații au dus la creșterea notei obținute de elevi. În cazul probei la Limba și literatura maternă au fost depuse, în Arad, 10 contestații, în 9 dintre aceste cazuri nota crescând. La Proba obligatorie – Istorie sau Matematică – au fost depuse 262 de contestații. În 78,25% dintre cazuri, notele candidaților au crescut. Alte 211 contestații au fost pentru notele obținute la Proba la algere. Aici, din totalul contestațiilor, 56,87% dintre note au crescut după reevaluarea lucrărilor scrise.
Unele dintre cele mai mari creșteri ale notelor au fost la Limba și literatura română, respectiv la Istorie. Un candidat de la Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” a contestat nota 8.1 la Limba și literatura Română, iar după reexaminare, nota i-a fost crescută cu 1.3 puncte, la 9.4. Aceeași creștere a fost și pentru un candidat de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, căruia nota la Istorie i-a crescut de la 8.5 la 9.8. Tot de la „Ghiba” și tot la Istorie, un alt candidat a avut nota crescută de la 7.5 la 9.
Cea mai mare creștere, însă, este, cel mai probabil, a unui candidat de la Colegiul Național „Moise Nicoară”. Nemulțumit de nota 6.2 obținută la proba la Limba și literatura română, acesta a contestat-o și a obținut, în urma reevaluării lucrării scrise, nota 8.5. Așadar, o creștere de 2.3 puncte.
Trimite articolul
XNoaptea mintii.Asa ceva numai la noi se poate.tractoristul este pus ministru.Paznicu de la liceu,director de scoala generala si ingrijitoru de spatii verzi este pus profesor de romana iar sotia lui,profesoara de matematica.Noapte buna Romania.
-
Stane, pai in noaptea mintii & in putzul gandirii, ne aflam de vreo 70 de ani.
Cu siguranta , acesta este unul dintre motive pentru care, multe sisteme de invatamant au incercat sa gaseasca metote de examinare, prin care subiectivismul celor care corecteaza sa fie exclus…
Eu înțeleg că profesorii care corectează la română sunt buni la română, dar cred că au nevoie de lecții de calcul și niște pregătire la matematică.
Eu cred ca profesorii ar trebui evaluati in fiecare an , cum ai picat examenul , cum taiat din salar pe anul respectiv …. n u se poate ca nici macar cei alesi sa corecteze tezele elevilor sa nu cunoasca materia pe care o predau ca pe tatal nostru , an dupa an predai aceleasi lectii si tu habar nu ai de materie ???
Să nu vă mire nimica,că după toți anii de liceu,când cineva este cu puțin peste linia de plutire ,la simulare la bacalaureat nu ia notă de trecere și în examenul național ia peste 8!!!