ARAD. Polițiștii au constatat o continuare a trendului crescător în cazul infracțiunilor de furturi din autoturisme și alte furturi, multe dintre acestea comise de minori cu vârsta sub 14 ani, față de care nu au putut fi luate măsuri legale. Pe lângă acest fapt, oamenii legii nu au putut lua măsuri legale nici împotriva părinților, minorii provenind din familii dezorganizate și foarte sărace.
Potrivit bilanțului întocmit, din totalul infracțiunilor stradale sesizate în 2019, 70 au fost prinderi în flagrant, 177 au fost comise pe timp de zi şi 326 au avut loc pe timpul nopţii. De asemenea, din totalul infracțiunilor stradale înregistrate pe raza județului Arad, 447 au intrat în competența de soluționare a IPJ Arad, 9 la Serviciul Județean de Poliție Transporturi Arad și 47 la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad. Anul trecut au fost înregistrate și trei furturi din bancomate, acest gen de fapte nefiind înregistrate în anul 2018, în Arad.
Minori lipsiți de supraveghere
Tot anul trecut, conform bilanțului, IPJ Arad a efectuat șase razii, 1.330 de acțiuni de amploare cu efective mărite și 9.099 de controale directe, ocazie cu care au fost descoperite 1.334 de infracțiuni, dintre care 914 în flagrant. În urma acțiunilor și controalelor, polițiștii au depistat 217 minori lipsiți de supraveghere, 158 fiind predați familiilor, iar 57 centrelor de ocrotire. De asemenea, au fost depistate și luate în evidență 122 de persoane fără adăpost, dintre acestea 74 fiind sancționate contravențional, 20 predate familiilor, iar șapte internate în centre de ocrotire. În anul 2019 au fost identificate, monitorizate și aplanate 2.226 de conflicte, dintre care 1.231 intrafamiliale și 38 între grupuri de persoane. Efectivele IPJ Arad au intervenit la 12.981 de evenimente, 11.838 dintre acestea fiind sesizate prin 112. În ceea ce privește ordinele de protecție provizorie, în cursul anului 2019, au fost emise 163 de astfel de ordine, dintre care 151 au fost confirmate de procuror. JA – I.C.
Timpii de reacție
Conform bilanțului, la apelurile venit prin 112, în majoritatea cazurilor, echipajele de poliție au ajuns în maximum 10 minute la locul evenimentului indicat prin telefon. „La evenimentele sesizate prin 112 timpii de reacție au fost: 79,41 la sută până la 10 minute, 12,36 la sută între 10 și 15 minute, 6,57 la sută între 15 și 20 minute, 1,66 la sută peste 20 minute. În 840 de cazuri (7,10 la sută) sesizările nu s-au confirmat”, se precizează în bilanț.
Trimite articolul
XCum sa nu crească dacă cred ca suntem singura tara din lume unde banditi au drepturi adică mai precis aici poate sa îți dea ori cine în cap ca nu pățește nimic, poate sa distrugă ca la fel nu pățește nimic și nici nu îți plătește stricăciunile.
Cu acceptul organului te face ori de câte ori sa nu depui plângere, ca vezi doamne nu se întâmplă nimic sunt pe felie cu organu dacă spui ceva cumva imediat afla și zdrențele ca iai parat nu ai nici o confidenta din punctul asta de vedere.
Tu ca om de rand sa îl ajuți pe organ sa își facă treaba dar ei când tre sa își facă treaba cu scursurile societăți nu mișcă un deget mai repede ii ajuta pe ei.
Asa ca deaia criminalitatea a crescut pt ca organu e înfrățit cu dracu și ju mai au nici o frica de nimeni tu om de rand tre sa stai chitit sa nu zici nimic ca altfel to iei și nu ști cui sa mulțumești.
Mulțumim celor cu lege și ordine doar pentru cine vor ei.
Anuntul asta nu il mai face domnul vicepresedinte al CJA, Sergiu Balcea? Sau el prezinta doar lucrurile pozitive ce nu au legatura cu judetul?
cum sa nu creasca odata ce nu vezi picior de om de ordine pe strazi macar ziua, noaptea nici atat. si asta in centru ca de cartiere nci vorbă De ce inainte de 89 vedeai patrule de militie in centru dar si in cartiere . Veneai de la schimbul II si nu iti era frica sa ajungi acasa nevatamat chiar daca uneori erai legimitat si intrebat de unde ai venit la ora 23-24 Arata-i legitimatia de la uzina si totul era in regula Dupa un timp cand erai deja cunoscut de subofiteri nu mai erai legitimat
Acum ia sa indrazniti sa traversati orasul noaptea ( de unul sau de una singura) .Wow!
Inainte te simteai PROTEJAT si linistit ca ajungi acasa sau ca daca pleci la lucru ajungi intreg la uzina, sa fie clar. Si mai zic unii de militie asa si pe dincolo. Aiurea !
-
Da așa e!aveți perfecta dreptate!
Ia mai treceți prin localurile/barurile de noapte din Arad , și veți vedea cum un procentaj de … % dintre angajații Poliției Locale care ziua sunt poloțiști devin noaptea mafioți
La câte documente sunt nevoiți să facă pentru orice găinărie nu mă miră faptul că sunt mai indulgenți. Reduceți hârțogăraia și vor fi rezultate. Sigur.
Bineânteles, atata vreme cat nu vezi in patrulare decat agentii de la circulatie, iar cei ce ar trebui sa asigure linistea si ordinea in oras si paza impotriva infractorilor stau pititi . Ni se spunem sa prevenim epidemiile pastrandu-ne curati pe noi si casele si curtile, da ? Atunci de ce sunt lasati vagabonzii sa bantuie la platformele gospodaresti sa imprastie peste tot gunoaiele ? De ce sunt lasate pe strazi si in jurul pietelor agroalimentare tigancile rufoase cu puradeii pusi la cersit in jurul lor ? De ce sunt in jurul supermarketurilor cersetorii care fac in jur o murdarie de nedescris ? de ce la profi Polivalenta stau nestingherite de organe intre 9 si 16 cele trei tiganci din Vladimirescu despre care se stie ca dau ponul hotilor din locuinte iar la cel de la Podgoria vagabondul- cersetor mereu beat si dogatul ce vorbeste cu personaje imaginare ? Nu mai vorbim de tiganca ce plimba doua linguri de lemn si un plod ce-l foloseste la cersit la Carfour Ziridava . Unde-s patrulele PL si ale celorlalti ce ar trebui sa ne fereasac de ăstia, de talhari, de drogatii tot mai multi si de toti ceilalti ce au invadat Aradul ?!?
Deci, cu 15 milioane de euro sistemu de supraveghere, scapam! O gresit redactia! Trebuia sa bage articolu asta inainte de
alalalt cu fezabilitatea si costul sistemului! Da na, nu are rost sa se streseze prea tare ca prostimea oricum voteaza ce trebuie!