Cristian Drăgan, administratorul judeţului, cel care a fost mâna dreaptă a preşedintelui Consiliului Judeţean Arad (CJA), Nicolae Ioţcu, şi-a dat demisia din funcţie marţi, 11 august, în jurul prânzului. Acesta şi-a depus cererea la biroul de resurse umane al instituţiei. Decizia lui Drăgan vine la două săptămâni distanţă de la momentul în care Nicolae Ioţcu a fost arestat preventiv la propunerea procurorilor DNA, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă. Mai mult, se pare că Drăgan ar fi fost cel care l-a denunţat pe Ioţcu, pe baza declaraţiilor acestuia, precum şi a înregistrărilor, fiind emisă ordonanţa de reţinere şi, ulterior, mandatul de arestare preventivă. Drăgan a deţinut funcţia de vicepreşedinte al CJA în mandatul 2008-2012. Imediat după alegerile locale din 2012 Drăgan, care a fost ales consilier județean, a devenit administrator public al judeţului. Mare parte dintre proiectele de modernizare a infrastructurii din judeţul Arad din ultimii cinci ani de zile se leagă de numele lui.
Arestat preventiv
Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de trafic de influenţă. Judecătorii Tribunalului Timiş au admis cererea procurorilor DNA care au solicitat arestarea. Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au respins contestaţia înaintată de avocaţii lui Ioţcu, aşa că acesta rămâne după gratii până cel puţin în data de 23 august, dată la care îi expiră mandatul de arestare preventivă. Cel mai probabil, la acea dată procurorii vor solicita prelungirea mandatului, dar rămâne la latitudinea judecătorilor care vor decide dacă Ioţcu va rămâne după gratii sau va fi cercetat în libertate.
UPDATE: Postul, la concurs
Adrian Ţolea, vicepreşedintele CJA cu atribuţii de preşedinte, a anunţat că a avut o întâlnire cu Drăgan şi, în urma discuţiilor purtate, s-a ajuns la un acord comun privind încetarea contractului de muncă. „Din data de 1 septembrie, postul este vacant. Cristian Drăgan mi-a spus că îşi va continua activitatea în mediul privat. Vom demara procedurile necesare pentru organizarea unui concurs aferent postului de administrator public. Eu, sincer, mi-aş dori o persoană profesionistă. Şi, dacă se poate, care să nu fi fost implicată politic. Dar rămâne să vedem cum va fi, ţinând cont că va fi vorba despre un concurs”, a spus Ţolea. În altă ordine de idei, se pare că legea administraţiei publice este puţin ambiguă în ceea ce priveşte vicepreşedinţii de CJA. „Am făcut o adresă către Ministerul Administraţiei Publice pentru a primi şi opinia lor referitoare la numărul de vicepreşedinţi pe care ar trebui să îl avem acum”, a mai anunţat Adrian Ţolea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!