ARAD. Ajuns la cea de a patra ediție, Forumul Economic Internațional abordează și în acest an un subiect de actualitate: crizele și economia.
„Întâlnirea de la acest Forum eocnomic reprezintă un angajament pe termen lung pentru o arie largă de programe de acțiune în domeniul comerțului bilateral și investițiilor, menit să apropie reprezentanții comunităților de afaceri din România și țările vecine. România poate fi un partener economic strategie pentru țările din Balcani, bazinul dunărean sau Europa centrală și de vest. Putem fi o punte pentru extinderea către aceste zone a intereselor economice, de afaceri, ale companiilor moldovenești și încurajarea unor parteneriate de afaceri în aceste zone. A venit timpul să avordăm cu mai multă viziune și cu deschidere interesele noastre economice comune”, a punctat Ciprian Demeter, președintele Patronatului Național Român, filiala Arad, în deschiderea evenimentului.
Evenimentul este organizat de către Patronatul Național Român, filiala Arad, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, filiala Arad, Radio Timișoara, Universitatea Aurel Vlaicu, OSTSM, Centrul Interregional de Advocacy și Diplomație Chișinău din Republica Moldova, Rotary Club Arad, Rotary Club Curtici și Lions.
„Forumul își propune să ofere o platformă pentru discutarea problemelor și perspectivelor promovării oportunităților de afaceri din România, dar și pentru a crea legături între companii din România și din alte state, în vederea demarării unor proiecte comune. Tema din acest an a plecat de la premisa că în prezent este necesară asigurarea normalității și eficienței în viața economică, instituțională și culturală în contextul tensiunilor internaționale actuale”, a subliniat și Marcel Măinescu, prim-vicepreședintele Patronatului Național Român, filiala Arad.
Prezenți la deschierea sesiunilor au fost și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, deputatul PNL Arad, Sergiu Bîlcea, rectorul UAV Arad, Teodor Cilan, prorectorul UVVG Arad, Andrei Anghelina, dar și viceprimarul orașului Ungheni din Republica Moldova, Eduard Bălan. Cu toții au subliniat importanța analizării contextului global economic, au făcut aprecieri privind investițiile și au vorbit despre relația administrație – mediul privat.
Printre cei care au susținut prezentări și informări s-au numărat: prof.dr. Antoniu Martin, prof.univ.dr. Ovidiu Nicolescu, prof.univ.dr. Petrișor Peiu, Dan Constantin, Mircea Arman, Ovidiu Rădoi, prof.dr. Bunget Ovidiu, lector univ. Victor Banța, Alin Muntean, prof.univ.dr. Gheorghe Schwartz, prof.univ.dr. Nicolae Țăran, prof.univ.dr. Nicolae Iuga, prof.univ.dr. Marius Grec, Nancu Dumitru, Dacian Palladi etc.
Cea de a doua zi a forumului, vineri, 19 aprilie, va avea ca temă „Dezvoltarea în România actuală. Probleme și proiecte; Platformă de cooperare a IMM-urilor”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!