Artista arădeancă a fost admisă cu o lucrare de tapiserie tridimensională, numită „Cort”, şi invitată să participe la deschiderea oficială.
„A fost cea de-a VII-a ediţie a bienalei – ne-a mărturisit Elena Stoinescu, la întoarcerea din China. Toţi participanţii au fost invitaţi la vernisaj. Deschiderea expoziţiei a fost un adevărat spectacol de suflet, respect şi bucurie. Expoziţia – care va fi deschisă până la sfârşitul anului – este organizată de municipalitatea Nantong, împreună cu Institutul de Artă, într-o fostă fabrică de textile, China având o tradiţie milenară în acest domeniu.
În ansamblu, pot să vă spun că expoziţia este de o mare bogăţie şi diversitate a genurilor decorative, reunite sub aceeaşi cupolă. Mi-a dat o stare de bine, de uman. Este o armonie universală în care se regăseşte personalitatea fiecărui artist în parte”
Catalogul bienalei
La vernisaj a fost lansat şi un catalog de mare ţinută în care fiecare artist participant la cea de-a VII-a ediţie a Bienalei are dedicată câte o pagină.
Expoziţie aniversară
Elena Stoinescu, născută la 12 februarie 1942, în localitatea Nădlac, a avut, în acest an, la Galeria „Delta”, o expoziţie retrospectivă – „Rădăcini” – care a marcat împlinirea a 45 de ani de creaţie artistică şi 70 de viaţă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!