1.996 de certificate de urbanism și 1.106 autorizații de construire sau desființare a eliberat Primăria Municipiului Arad în decursul anului 2020. Cele mai multe certificate de urbanism au fost eliberate în luna februarie – 262, iar cele mai puține în aprilie – 77. Comparativ, în anul 2019 instituția a eliberat cu 581 de certificate mai mult: 2.577. Atunci, cele mai multe au fost eliberate în luna mai – 341, iar cele mai puține în ianuarie – 132.
Și numărul autorizațiilor de construire sau desființare eliberate în 2020 a fost mai mic decât în anul precedent. Anul trecut s-au eliberat 1.106 astfel de documente de către Primărie, cele mai multe fiind eliberate în octombrie – 204, iar cele mai puține în decembrie – 41. În 2019, municipalitatea a emis 1.427 de autorizații, cu 351 mai multe decât în 2020. Cea mai plină lună a fost, în 2019, august, cu 181 de autorizații emise, iar cea mai puțin aglomerată a fost ianuarie, cu 80 de astfel de documente emise.
În total, în 2020 municipalitatea a emis 3.102 certificate de urbanism și autorizații de construire sau desființare, cu 902 mai puține decât în anul anterior, când se primăria eliberase 4.004 documente de acest fel.
Certificatul de urbanism este necesar, de pildă, la construirea unei case sau a unui ansamblu rezidențial. Acesta nu ține loc de autorizație de construcție, însă autorizația nu poate fi eliberată dacă nu există un certificat de urbanism. De cealaltă parte, autorizația de construire sau desființare trebuie obținută pentru lucrări de construire, reabilitare, consolidare, extindere, modificare, schimbare a destinației unor construcții, protejare, reparare, restaurare a unor clădiri monument istoric ori pentru lucrări, amenajări sau construcții cu caracter provizoriu (chioșcuri, cabine, panouri de afișaj, reclame, firme, copertine etc).
Trimite articolul
XPrimaria Arad solicita foarte multe acte si le analizeza cu foarte mare intarziere. , in foarte multe cazuri nu este prezenta cu dorintele de dezvoltatr a municipiului. Se prezinta ca o institutie care nu doreste modernizarea municipiului si nici dezvoltarea lui . sunt fosrte obtuzi .se comporta mai in toare situatile ca si gica contra ,cred ca sunt prea muti si pentru asi justifica prezenta se comporta ca atare. Cred ca ar trebui o analiza si o rarifiere a lor . Vezi Oradea
Sunt PUZ-ri intocnite ,dar cand sa le execute propietaii ,li se pun foarte multe piedici,cerandu-le alte avize ,aprobari date de Primarie, fara sens. Primaria nu se implica in intermediera realizarri utilitatilor la PUZ -uri aprobate ,cu toate ca sunt societati care servesc comunitatea {APA,CANAL, DRUMURI } Dezvoltaea orasului este BLOCATA IN PRIMUL RAND DE PRIMARIE ,ESTE incremenita in timp. VA ROG SA VA REVEDETI ATRUTIILE coreleta cu dorintele CETATENILOR – ALEGATORI
Stati sa vedeti cum este cu lucrările de telecomunicații! Nici un AC nu s-a emis de mai bine de 2 ani. Primăria cere contract de ocupare a dom public și departamentul respectiv nu emite pe acesta din cauza ca nu stiu cat sa ceara pe an. Si aceasta problema persista de mai bine de 1 an jumate. Le-a mâncat undeva sa atace legea ANCOM care spunea că pentru telecom ocuparea dom public este gratis ca si la curent la gaz etc. Si acuma au ajuns într-un cerc de unde nu este iesire. Dar nici nu vor să iasă. Asta este primăria Arad și funcționarii din departamentele tehncie.