ARAD. Fie că vorbim de drumurile județene, cele naționale care străbat județul Arad sau șoselele din municipiu, tot mai mulți șoferi sunt depistați sub influența alcoolului la volan. Iar acest lucru se întâmplă zilnic. După ce sfârșitul de săptămână a stat sub semnul alcoolului, polițiștii depistând mai mulți conducători auto beți la volan, iată că nici prima zi din săptămână nu face notă discordantă. Și asta deoarece polițiștii orașului Sântana au depistat luni, 3 martie, în trafic, un bărbat de 33 de ani din județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 792/C, pe raza localității Sântana, sub influența băuturilor alcoolice. Aparatul etilotest a indicat o valoare a alcoolmiei de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat în urma testării bihoreanului.
De asemenea, pe raza municipiului, polițiștii Biroului de Ordine Publică au tras pe dreapta un bărbat de 34 de ani, din Sibiu, ce se afla la volanul unei mașini pe Calea Aurel Vlaicu, având o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii Secției 5 Rurală Ineu au găsit în trafic, pe DJ 708/A, pe raza localității Tauț, un bărbat în vârstă de 62 de ani în timp ce conducea un autoturism cu o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate cazurile a fost dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele șoferilor fiind întocmite dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului.
Reamintim faptul că legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg/l în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie. O concentraţie alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravenţională şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.
Trimite articolul
XCarnetul anulat pe viață, mașina confiscată și vândută la licitație, ar fi soluția ideală, nu cred că am mai avea in trafic pericile de genul ăsta. Credeți că e o măsură dură ????? eu sunt sigur că nu, pentru că nimeni și nici o măsurăluată după producerea accidentului nu-l mai pot aduce înapoi pe cel decedat. în cazul ăsta nu cred că mai riscă nimeni .