Realizat din finanțări nerambursabile puse la dispoziție de Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural județean, activitatea a avut ca scop educarea participanțiilor în spiritul practicării ecoturismului nautic și a cicloturismului, dar a dorit și să contribuie la popularizarea traseului râului Mureș și la ecologizarea unor porțiuni din albia râului.
„Parcurgerea acestui traseului turistic cu barca și bicicleta, este singura modalitate ecologică de deplasare, care permite turiștilor să se bucure pe deplin de frumusețea naturii și a obiectivelor realizate de om. Pe de altă parte folosirea acestor mijloace de deplasare contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate și la relaxare psihică”, a menționat prof. Mihaela Chira, responsabil proiect.
Traseul a fost parcurs în următoarele etape: Centrul de Vizitare Ceala al Parcului Natural Lunca Mureșului-Pecica, Pecica- Periam Port, Periam Port-Cenad, porțiuni ce s-au realizat cu ambarcațiuni de turism, la înapoiere, de la Cenad la Arad, pe ruta Sânicolaul Mare, Satu-Mare, Secusigiu, Pecica-Arad, s-a călătorit cu bicicletele.
„Vremea frumoasă, culorile pastelate ale toamnei pe Mureș, apa lină și curată în acest anotimp, a contribuit la reușita acestui proiect care a devenit o tradiție printre cunoscători și care adună de la an la an tot mai mulți participanți din țară și străinătate”, a mai spus prof. Chira.
Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport din județul Arad, speră ca acest proiect, desfășurat anual să intre pe deplin în tradiția turistică a județului și Parcul Natural Lunca Mureșului să reprezinte o destinație de frunte în rândurile amatorilor de turism de acest fel, din țară și străinătate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!