Proiectul realizat din finanțări nerambursabile, puse la dispoziție de Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural județean, și-a propus ca scop, educarea participanților, în spiritul practicării turismului nautic şi cicloturistic ecologic, îmbogăţire spirituală şi întărire a sănătăţii, socializare.
Această formă inedită de turism alternativ, a vrut să arate participanților și beneficiarilor, o parte mai puțin cunoscută a luncii Mureșului, altfel inaccesibilă, prin alte mijloace de deplasare. Participanții la proiect au fost tineri din județ și din țară, precum și alte persoane interesate de această formă de turism.
Obiective pe traseu
Traseul parcurs cu ambarcațiunile turistice s-a desfășurat în două zile, de la Centrul de Vizitare Ceala al Parcului Natural Lunca Mureșului, până la Periam Port, cu o noapte petrecută la Pecica, iar de la Periam Port, a treia zi, participanții s-au întors la „Parc”, cu bicicletele.
Pe parcurs s-au vizitat diferite obiective turistice de interes, ca: Mănăstirea Hodoș-Bodrog, Mănăstirea și Balta cu nuferi de la Bezdin, Schitul Sfânta Paraschiva, de la Bodrogu Vechi.
„Au fost aplicate regulile turismului ecologic: focurile și servirea mesei s-au făcut doar în spații destinate acestor scopuri, s-a ecologizat zona, iar evenimentele din cadrul proiectului, au fost valorificate și diseminate la Centrul de vizitare Ceala al Parcului Natural Lunca Mureşului” a precizat responsabilul de proiect, Marius Cirin.
Citiți principiile noastre de moderare aici!