Avem cele mai fertile terenuri agricole din ţară, avem investitori care se bat în preţuri pentru a pune mâna pe o bucată de pământ. Dar cu ce lucrăm cele aproximativ 350.000 de hectare de teren arabil din judeţ? Cu zeci de mii de tractoare şi utilaje agricole, potrivit Ministerului Agriculturii. Într-un raport care vizează situaţia parcului de tractoare şi principale maşini agricole de care ţara noastră dispunea la data de 31 decembrie 2014 se arată că în judeţul nostru, în total, avem peste 26.000 de tractoare, utilaje şi maşini agricole. În ceea ce priveşte numărul tractoarelor, la nivelul judeţului avem 7.388 de bucăţi. Tot pe statistică ni se arată că mai avem 713 combine păioase, 5.242 de pluguri, 661 de maşini agricole, 3.712 de grape cu discuri, 1.298 de semănătoare pentru păioase, 1.580 de semănătoare pentru plante prăşitoare, 1.199 de maşini de erbicidare, 498 de prese de balotat şi 3.995 de remorci de tractor. Dacă este să ne comparăm cu judeţele vecine, stăm mai prost decât Bihorul şi Timişul, dar mai bine decât Hunedoara. Bihorul, de exemplu, are un total de peste 35.000 de tractoare şi utilaje agricole, cu aproape 10.000 mai multe decât noi. Timişul are peste 40.000 de tractoare şi maşinării agricole, depăşindu-ne atât pe noi, cât şi Bihorul. De cealaltă parte, în judeţul Hunedoara sunt înregistrate doar 13.800 de utilaje şi maşini agricole, doar jumătate din dotarea cu care judeţul nostru „atacă” terenurile arabile.
Cu ce „atacăm” pământurile județului?
Cu ce „atacăm” pământurile județului?
Peste 26.000 de tractoare şi utilaje agricole lucrează terenurile din judeţul nostru, potrivit Ministerului Agriculturii.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României şi Bulgariei să adere cu frontierele terestre la spaţiul Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban, vineri, într-o conferinţă de presă la Budapesta, după convorbirile avute cu omologul său român Marcel Ciolacu, transmite agenţia ungară de presă MTI.
1
Local
ARAD. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara informează că, în perioada 23 noiembrie - 2 decembrie, se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul: Nădlac II PTF – A1 – A11 – Centura Arad - DN 7 – Ilia – A1 – A10 – Turda – A3 – Nădășelu – DN 1F – Cluj Napoca – Centura Apahida Vâlcele - DN 1C - DN 17 – Beclean – DN 17 – Centura Bistrița – DN 17 – Gura Humorului – Varianta de Ocolire Suceava – DN 2 – DN 28 – Târgu Frumos – DN 28 – DN 28D – DN 28 – DN 24B – Albița PTF.
România
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol pentru cele două ţări est-europene după o lungă aşteptare, transmite AFP.
Local
Oraşul Pecica vrea să-şi creeze propriul serviciu de transport public local, cu autobuze electrice, pentru a lega principalele puncte de interes de pe cei 100 de kilometri de străzi, dar şi pentru a facilita deplasarea către zonele industriale şi satele aparţinătoare Turnu şi Sederhat.
Local
În prezența a aproximativ 150 de preoți și diaconi și a peste 1.000 de credincioși, ierarhii arădeni au pus piatra de temelie pentru biserica Schitului „Izvorul Tămăduirii” de la Frumușeni.
2
Evenimente
Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârste între 12 și 15 ani, iar în acest an, tema abordată este „Egalitatea de șanse și curajul de a fi diferit”.
1
Local
ARAD. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.
Citiți principiile noastre de moderare aici!