Colegiul arădean a fost reprezentat de următorii elevi: Debeleac Oana Maria – clasa a XI-a D, Brehuescu Andreea Hanelore– clasa a XI-a D, Tudorescu Alexandra Natalia – clasa a X-a A, Dașcău Larisa Alexandra – clasa a X-a A, Balaj Oana Flavia– clasa a X-a D, Poșta Alexandra – clasa a X-a D, iar profesorii însoțitori au fost: prof. Bodrogean Ovidiu (coordonator proiect), prof. Major Csaba (director) și Arsenov Branco Ivan (profesor fizică).
Ceilalţi participanţi la mobilitate au fost șase elevi și patru profesori din Croația, douăzeci elevi și patru profesori din Germania, iar din Anglia, doi profesori și șase elevi.
In cadrul acestui schimb școlar au avut loc foarte multe activități care au permis elevilor prezenți să interacționeze și să colaboreze. Printre acestea au fost: vizionarea unei piese de teatru la celebrul teatru de păpuși Augsburger Puppenkiste din Augsburg, participarea la diferite ore susținute de gazdele de la Liceul Justus-von-Liebig-Gymnasium, din Neusäß. Aici fiecare delegație a prezentat materialele pregătite pentru această mobilitate, iar delegația de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” a aplicat tuturor celor prezenți un quiz, material ce va reprezenta unul dintre produsele intelectuale pregătite de aceştia. Apoi, profesorii au avut o masă rotundă unde s-a discutat despre diferențele și similitudinile sistemelor de învățământ s-au analizat metodele de predare-învățare folosite de fiecare dintre ţările participante.
Un alt punct interesant pe agenda acestui schimb a fost vizita la muzeul orașului Füssen, oraș recunoscut nu numai în Bavaria, ci și în toată lumea pentru calitatea instrumentelor muzicale produse de meșterii din această zonă geografică. Apoi s-a vizitat castelul Neuschwanstein, o adevărată capodoperă arhitecturală.
În zilele următoare programul a inclus o excursie într-un mic sat din zona Hohenschwangau unde au participat toţi elevii la un curs de yodeling, o vizită la Muzeul de Știință din Munchen, la fabrica Siemens din Munich, unde se construiesc și se repară locomotive. În ultima zi, atât elevii cât și profesorii am vizitat în Gersthofen o secție a firmei Faurecia, firmă ce se ocupă cu proiectarea și dezvoltarea sistemelor de evacuare a gazelor de la motorul autovehiculelor.
Un schimb cu siguranță îmbogățitor atât la nivel cultural cât și lingvistic, o experiență practică eficientă ce permite tinerilor să dezvolte competențe sociale și civice fundamentale pentru dezvoltarea personală și profesională.
„Cel mai important lucru a fost faptul că s-au legat prietenii sincere, lucru care s-a vazut și la despărțire unde toată lumea a fost tristă. Cu siguranță că promisiunile făcute de a menține legătura și pe viitor se vor respecta. ” a declarat prof. Ovidiu Bodrogean, coordonatorul proiectului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!