„Efecte adverse şi afecţiuni determinate de consumul de droguri, alcool şi tutun” este numele proiectului ce se desfăşoară, în perioada septembrie-octombrie 2017, în zece licee din Arad. 350 de elevi sunt implicaţi în activităţile de instruire ce se derulează în cadrul porietcului: discuţii teoretice privind efectele adverse ale consumului de droguri, alcool şi tutun, dar şi o parte teoretică şi una practică privind măsurile de prim ajutor care se impun în cazul consumului de droguri, alcool şi tutun.
De asemenea, în cadrul aceluiaşi proiect vor fi instruite 25 de cadre medicale angajate în instituţiile de învăţământ şi profesori de biologie din liceele din municipiul Arad, în acordarea primului ajutor pentru a putea interveni în situaţiile acute determinate de consumul de droguri, alcool şi tutun.
„Proiectul vine în sprijinul elevilor de liceu pentru înţelegerea şi conştientizarea efectelor adverse ale consumului de droguri, alcool şi tutun, apelând la mijloace moderne de învăţare şi de dobândire a unor abilităţi practice în acordarea primului ajutor în cazul consumului de droguri. Obiectivele proiectului constau în antrenarea unui număr mare de participanţi care pot interacţiona/soluţiona rapid şi eficient situaţii complexe, sub îndrumarea unor specialişti” – explică iniţiatorii proiectului „Efecte adverse şi afecţiuni determinate de consumul de droguri, alcool şi tutun”.
Parteneriat
Proiectul este derulat de Crucea Roşie Arad în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad (Secţia UPU-SMURD), Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi Centrul de Prevenţie, Evaluare şi Consiliere Antidrog Arad. Proiectul este finanţat de Centrul Municipal de Cultură Arad, activităţile din cadrul său fiind direct susţinute şi coordonate de către dr. Monica Puticiu (medic şef UPU-SMURD Arad) şi Florin Bîşcă de la Centrul Antidrog Arad, alături de un colectiv de medici specialişti urgenţe (voluntari ai filialei).
Formatori
„Proiectul îşi va demonstra sustenabilitatea prin dezvoltarea unui grup de formatori. Grupul de tineri format din participanţi, organizatori şi invitaţi în cadrul proiectului va avea posibilitatea după finalizarea activitărilor de instruire să continue diseminarea informaţiilor în ceea ce priveşte tematica abordată creându-se astfel posibilitatea unui punct de lansare a unor noi idei de proiecte, cu aceeaşi tematică sau tematică conexă” – conchid reprezentanţii Crucii Roşii Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!