Războiul dintre CET şi fostul director al centralei, Cornel Secianschi, este foarte departe de a fi terminat. Mai mult, în bătălie sunt angrenaţi acum Cornel Secianschi, CET, Corneliu Neamţiu, preşedintele Consiliului de Administraţie al centralei, dar şi vechea conducere a CET Hidrocarburi, compania aflată pe Bulevardul Iuliu Maniu. Iar războiul s-a transformat dintr-unul al declaraţiilor într-unul cu tentă penală. Toţi cei enumeraţi mai sus au plângeri penale, depuse de unii împotriva celorlalţi. „Tărăşenia” a pornit la începutul anului 2010, când directorul de atunci, Secianschi, a semnat un contract cu Agenţia Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare (ANRSC) prin care scotea din rezerva de stat o cantitate de păcură. Totodată, directorul a semnat un document prin care solicita ca, în caz de nevoie, să consume 2.000 de tone de păcură din rezerva de stat. În luna martie a anului 2010, fără ştirea lui, după cum spune Secianschi, conducerea CET H a aprobat folosirea păcurei cu pricina pentru a face teste la cazanele cu abur fierbinte (CAF) 4 şi 5, care fuseseră modernizate.
Deşi, se pare, nu ar fi fost de vină pentru folosirea păcurei, Secianschi este cercetat penal pentru că în mandatul său de director a fost utilizată păcura cu pricina. În apărarea sa, Secianschi a depus plângere penală împotriva fostei conduceri a CET Hidrocarburi, formată din director, director de marketing şi contabil. În plângerea penală, Secianschi solicită anchetatorilor să cerceteze modul în care a fost folosită păcura „buclucaşă” şi cine a ordonat utilizarea ei, indicându-i ca vinovaţi pe cei de la CET H. Ultima plângere penală este îndreptată împotriva directorului Consiliului de Administraţie al CET, Corneliu Neamţiu.
În sesizarea penală se specifică faptul că, în momentul în care CET l-a chemat în judecată pe Secianschi, acuzându-l de mangement defectuos, în dosar au apărut declaraţii false. Frânturi din plângerea penală înaintată lui Neamţiu spun aşa: „făptuitorul (n.r. Corneliu Neamţiu) face declaraţii necorespunzătoare adevărului, în vederea producerii unor consecinţe juridice pentru subsemnatul”. Un alt paragraf specifică faptul că „(Neamţiu) ştia că aceste hotărâri la care face trimitere nu există, şi, mai mult decât atât, aceste hotărâri nu sunt anexate cererii de chemare în judecată, încercând să inducă în eroare instanţa”. Practic, în prezent, la CET războiul este purtat cu săbiile pe masă, iar anchetatorii vor declara câştigătorul luptelor.
CET arde miliarde de lei intr-o zi
Citiți principiile noastre de moderare aici!