ARAD. Justiţia i-a dat un deget, el ar cam vrea toată mâna. Agentul de penitenciar Ioan Pavel Mihoc, trimis în judecată pentru luare de mită, ar cam vrea să scape de măsurile preventive. În primă fază, Tribunalul Arad a decis ca agentul angajat la Penitenciarul Arad să fie cercetat în arest preventiv. Însă Mihoc nu a fost de acord cu această măsură şi s-a adresat Curţii de Apel Timişoara. Magistraţii de aici au stabilit că agentul poate fi cercetat în arest la domiciliu.
În acest sens, a fost emis un mandat de arestare la domiciliu, mandat prin care Justiţia i-a dat un deget… de ajutor celui suspectat că a primit bani pentru a introduce un telefon mobil în puşcărie. Însă degetul primit de Mihoc a fost ca un imbold pentru agentul care vrea acum toată mâna. Mai precis, inculpatul a depus la Tribunalul Arad o cerere prin care solicită înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Judecătorii au respins, însă, cererea agentului de penitenciar.
„Respinge cererea de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, formulată de inculpat. (…) Constată legală şi temeinică arestarea la domiciliu, precum şi obligaţiile impuse. (…) Menţine arestarea la domiciliu a inculpatului Mihoc Pavel Ioan, precum şi obligaţiile impuse, pe o durată de 30 de zile, de la 23 februarie 2015 până la 24 martie 2015, inclusiv”, se arată în soluţia Tribunalului Arad.
Telefoane în puşcărie
Ioan Pavel Mihoc a ajuns în atenţia anchetatorilor în urma unor denunţuri depuse împotriva lui de către deţinuţii din cadrul Penitenciarului Arad. Procurorii au intrat pe fir şi au constatat că denunţurile se confirmă. „Din probele administrate până în acest moment procesual, s-a reţinut că, în cursul lunii ianuarie 2015, inculpatul Mihoc Pavel Ioan – în calitate de angajat al Penitenciarului Arad cu atribuţii de supraveghere, control şi escortare a deţinuţilor – a pretins suma de 1.000 lei de la denunţătorul D.M. pentru a introduce în penitenciar un dispozitiv de comunicare la distanţă (telefon mobil) disimulat într-un ceas de mână şi pentru a-l preda unui deţinut aflat în executarea unei pedepse privative de libertate”, spun reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
Poate fi atacată
Decizia instanţei din Arad nu este, însă, definitivă. Aceasta poate fi atacată prin înaintarea unei contestaţii la Curtea de Apel Timişoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!