Competiția a fost structurată pe aceste două categorii, gimnaziu și liceu și a cuprins o probă teoretică și una practică, ambele cu teme specifice protecției civile. Concursul s-a desfășurat la Moneasa, timp de trei zile la competiție înscriindu-se un număr record de unități de învățământ, 10 licee și 12 școli generale, peste 200 de elevi luând parte la concurs.
În urma susținerii tuturor probelor, podiumul a arătat astfel la categoria gimnaziu: locul I – Liceul Teoretic Pâncota; locul II – Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad; localul III – Liceul „Ioan Buteanu” Gurahonț. La categoria liceu primul loc a fost câștigat de Liceul Teoretic Pâncota, în timp ce locurile II și III au fost ocupate de Colegiul Național de Informatică Arad și Liceul Tehnologic „Ștefan Hell” Sântana.
Obiectivele concursului
Obiectivele concursului sunt: cunoaşterea actelor normative care reglementează activitatea de protecţie civilă în România: definirea locului şi rolului şi atribuţiilor protecţiei civile, consolidarea cunoştinţelor despre dezastrele naturale şi tehnologice produse pe teritoriul României şi a măsurilor de prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă, avertizarea şi alarmarea în caz de dezastru; folosirea apelului de urgenţă 112, cunoaşterea mijloacelor de protecţie individuală şi colectivă, cunoaşterea organizării şi funcţionării serviciilor de urgenţă, cunoaşterea şi aplicarea regulilor de comportare în cazul descoperirii muniţiei rămasă neexplodată, însuşirea cunoştinţelor teoretice de bază privind acordarea primului ajutor. Probele practice ale concursului urmăresc formarea deprinderilor pentru acordarea primului ajutor, conştientizarea importanţei voluntariatului în cadrul acţiunilor de intervenţie, cunoaşterea modului de folosire a mijloacelor de protecţie individuală, cunoaşterea măsurilor de protecţie, și comportarea şi intervenţia adecvate factorilor de risc generatori de situaţii de urgenţă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!