Dacă mai era nevoie de (încă) o dovadă că Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II de pe autostradă îşi arată utilitatea, vă spunem că pe aici, în perioada 20-23 decembrie, au trecut graniţa zeci de mii de maşini şi de persoane, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieşire. În timp ce celelalte Puncte de Trecere ale Frontierei din judeţul Arad, vorbim de Vărşand, Turnu, Nădlac I şi Curtici, nici nu s-au ridicat la cifrele înregistrate la frontiera de pe autostradă, prezentate de reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad. Cifrele au arătat, fără doar şi poate, că frontiera de pe autostradă este şi va rămâne principalul punct de trecere a frontierei pentru cei care vin din Vest sau pleacă în Vest.
În timp ce celelalte puncte de frontieră au înregistrat doar câteva sute de treceri, graniţa de pe autostradă a înregistrat, în perioada sus amintită, 25.900 de mijloace de transport şi 72.400 de persoane care au intrat în România. Pe sensul de ieşire din ţară, prin PTF Nădlac II, au fost înregistrate 9.500 de mijloace de transport şi 21.000 de persoane!
Dar să vedem cifrele şi la celelalte puncte de frontieră din judeţul Arad.
Comparativ cu frontiera Nădlac II de pe autostradă, celelalte puncte par ca şi inexistente. Şi asta pentru că, pe sensul de intrare în România, la Vărşand au fost înregistrate 870 de mijloace de transport şi 1.300 de persoane. La Turnu au intrat în ţară 790 de mijloace de transport şi 2.500 de persoane. Pe la vechiul punct de trecere a frontierei Nădlac au intrat în România 4.100 de mijloace de transport şi 12.100 de persoane. Pe sensul de ieşire din ţară cifrele sunt şi mai mici. Vorbim despre 720 de mijloace de transport şi 1.170 de persoane la Vărşand, 910 mijloace de transport şi 1.980 de persoane la Turnu şi 2.260 de mijloace de transport şi 5.000 de persoane la Nădlac I. Pe la singurul punct de frontieră aflat pe calea ferată, Curtici, au fost întregistrate 750 de persoane pe sensul de intrare şi 450 pe sensul de ieşire.
Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Română cele mai tranzitate au fost punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară (din judeţele Arad, Bihor şi Timiş), unde au trecut graniţa peste 449.000 persoane, în timp ce pe la frontiera româno- moldoveană au trecut graniţa 195.000 persoane, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară.
Citiți principiile noastre de moderare aici!