ARAD. Nou înfiinţatul Centru Municipal de Cultură Arad are deja jumătate din organigramă ocupată. Personalul a fost transferat de la servicii din cadrul Primăriei. Nu s-au făcut angajări suplimentare, informează Daniela Pădurean Andreica, directorul executiv al serviciului.
„Suntem un serviciu public de interes local înființat prin HCLM și care a preluat în întregime activitatea fostului Birou de activități culturale, Compartimentul administrare clădirea Preparandiei și Serviciul de activități și proiecte culturale din cadrul Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad, și am dezvoltat şi câteva elemente noi. Este un serviciu public, deci nu o instituţie de cultură de tipul Centrului Cultural Județean, care este structurat după alte legi. Noi suntem, practic, o Direcție a Primăriei, exact cum DDAC activează în domeniul social, noi activăm în domeniul cultural. Ideea domnului primar de a înființa acest serviciu vine în sprijinul partenerilor noștri, pentru că în felul acesta, devenind ordonator secundar de credite, având propria noastră contabilitate și serviciu juridic, modalitățile de acordare a finanțărilor, de organizare a evenimentelor se derulează mult mai rapid”, subliniază conducătorul serviciului.
La jumătate
„Eficiența noastră va fi una cu siguranță mult mai mare. Cu atât mai mult cu cât și personalul este mai numeros, deoarece înainte o muncă laborioasă era făcută cu 6 persoane. Organigrama Centrului este acum de 30 de persoane. Nu este ocupată în întregime. Cam jumătate.
Vom prelua, însă, 4 persoane de la Serviciul Parcări. Sunt persoane cu specializări foarte exacte, gen contabil, jurist, care nu vor lucra ca inspectori pe probleme culturale propriu-zise”, a precizat aceasta.
În locul Direcţiei Fiscale
Sediul Centrului Municipal de Cultură va fi pe Revoluţiei, în apropierea Teatrului, unde funcţiona în urmă cu câţiva ani Direcţia Fiscală a Primăriei. „Ne ocupăm de organizarea de evenimente, de finanțarea proiectelor nerambursabile, finanțarea cultelor. Vom avea grijă să alcătuim, să punem la cale un portofoliu de activități cu nivel calitativ mult superior celor pe care le-am făcut până acum, care va sta la baza întocmirii dosarului nostru pentru depunerea candidaturii pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. La aceeași adresă va funcționa și Asociația Capitală Culturală 2021, tocmai în această idee – a creșterii eficienței într-o manieră reală. Nu doar povești și gânduri. Deși nu suntem încă pe deplin funcționali, suntem în acest moment în procesul de transformare. Sperăm ca, în câteva zile, să fim exact ceea ce vrem să fim, să funcționăm la capacitate maximă”, a declarat Daniela Pădurean Andreica.
Citiți principiile noastre de moderare aici!