ARAD. A început bătălia pentru consiliile de administraţie ale companiilor din subordinea Consiliului Local Municipal! Posturi călduţe, care nu-ţi dau prea multe bătăi de cap, bine remunerate, pe care în general ajunge cine trebuie. Nu e niciun secret că oamenii loiali partidului sunt recompensaţi cu câte un loc în CA-urile companiilor unde autoritatea locală este acţionar unic/majoritar.
Vechile consilii de administraţie ar fi trebuit să-şi încheie de ceva vreme mandatul, însă din cauza pandemiei momentul a fost amânat.
Consiliul Local Municipal a decis, pe 21 octombrie, componenţa CA-urilor de la două companii aflate în subordinea sa: Recons şi CET Hidrocarburi. Practic, CLM a aprobat mandatarea reprezentaților Municipiului Arad în Adunarea Generală a Acționarilor pentru desemnarea membrilor consiliilor de administrație la cele două societăţi comerciale.
Procedura de selecție a membrilor celor două consilii de administrație a fost declanșată la 22 iulie 2021, prin HCLM 315, şi s-a realizat de către o Comisie de selecţie a cărei structură a fost aprobată prin aceeaşi hotărâre. În cazul CET Hidrocarburi, Comisia a fost asistată de un expert independent specializat în recrutare resurse umane, ale cărui servicii au fost contractate de municipalitate. În urma finalizării procesului de selecție a candidaților și de evaluare a acestora, a fost întocmit câte un Raport privind numirile finale pentru membrii celor două consilii de administrație, raport care a fost transmis CLM spre aprobare.
Pentru fiecare din cele două consilii de administraţie s-au propus câte 7 membri. La iniţiativa Grupului USR PLUS din CLM, numărul membrilor Consiliului de Administraţie de la CET Hidrocarburi a fost redus de la 7 la 5. Odată stabilit acest detaliu, s-a trecut la procedura votului secret.
CA de la Recons
Pentru componenţa CA de la Recons, rezultatul a fost următorul: Miclea Adrian Mircea, Hristov Constantin, Ignat Ioan, Derzsi Csaba Tibor şi Vîlcea Dănuţ Adrian au obţinut câte 12 voturi „pentru”, în timp ce Vasii Vasile şi Simo Andrei Marius au obţinut doar 11 voturi „pentru”. Aşadar, din cei 7 candidaţi, doar 5 au obţinut majoritatea necesară pentru a fi numiţi în Consiliul de Administraţie de la Recons.
Nu putem să nu remarcăm eşecul lui Vasii Vasile, care a făcut parte din Consiliul de Administraţie de la Recons încă din 2012, iar în mandatul trecut a deţinut funcţia de preşedinte al CA. Pe de altă parte, menţionăm şi succesul unui alt membru al vechiului Consiliu de Administraţie: Ioan Ignat (fost director al Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei, actualmente pensionar).
CA de la CET Hidrocarburi
La CET Hidrocarburi, pe lista candidaţilor pentru cele 5 locuri din Consiliul de Administraţie s-au aflat toate cele 7 nume incluse în Raportul Comisiei de selecţie a membrilor. Rezultatul votului a fost următorul: Neamţiu Corneliu Paul, Tabuia Roxana Adriana, Gali Izabela şi Condurache Gina Nicoleta au obţinut 21 de voturi „pentru”, Chirilov Adriana a obţinut 12 voturi „pentru”, în timp ce Cazacu Nicu Lucian a obţinut 11 voturi „pentru” iar Niţu Adrian Henorel doar 2 voturi „pentru”.
Remarcăm, şi în acest caz, eşecul răsunător al fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie de la CET Hidrocarburi, Niţu Adrian. Mai amintim că doi membri din vechiul Consiliu de Administraţie al companiei au reuşit să obţină un nou mandat: Gali Izabela şi Chirilov Adriana.
Remuneraţia
Pentru participarea la 2-3 şedinţe pe lună, membrii consiliilor de administraţie au fost remuneraţi, până acum, cu o indemnizaţie lunară brută în cuantum de 2.604 lei. Nu deţinem informaţii că ar fi beneficiat şi de alte avantaje sau bonusuri.
De la cine vine votul care a făcut diferenţa?
Dacă în cazul membrilor CA care au obţinut 21 de voturi „pentru” majoritatea a fost suficient de largă încât nimeni să nu-şi pună problema provenienţei voturilor, în cazul celor care au obţinut o majoritate la limită – doar 12 voturi „pentru” –, au apărut întrebări şi suspiciuni. PNL şi UDMR au oferit doar 11 voturi. De unde a venit al 12-lea vot? Cine a trădat?
Gurile rele l-au nominalizat imediat pe social-democratul Ilie Cheşa. Inclusiv surse apropiate conducerii PSD Arad au vorbit despre „mâna de ajutor” pe care Ilie Cheşa ar fi dat-o adversarilor politici din CLM. Interpelat de Jurnal arădean/ Aradon pe această temă, Ilie Cheşa nu a negat că a votat alături de PNL, dar a explicat că a votat aşa pentru că… aşa i-ar fi cerut preşedintele Mihai Fifor! Iar pentru a-şi susţine această afirmaţie ne-a pus la dispoziţie un screen-shot cu o discuţie care ar fi avut loc pe WhatsApp, în grupul consilierilor locali municipali ai PSD (un grup cu circuit închis, fireşte). În imagine se poate vedea cum utilizatorul cu numele Fifor Mihai redirecţionează două mesaje cu următorul conţinut: „La CA scoatem pe Niţu şi pe Cazacu. 2 şi 6.” Menţionăm că Adrian Henorel Niţu ocupa poziţia a 2-a, iar Nicu Lucian Cazacu ocupa poziţia a 6-a pe lista membrilor Consiliului de Administraţie de la CET Hidrocarburi. Cum spuneam mai sus, cei doi au obţinut un număr insuficient de voturi, care i-a lăsat în afara CA.
Chiar şi după această… dezvăluire (sau poate mai ales din cauza ei), viitorul lui Ilie Cheşa în PSD este incert. În micul nostru târg se vorbeşte deja despre faptul că Mihai Fifor ar fi convocat o şedinţă a Biroului Judeţean al PSD, cu scopul de a-l exclude din partid pe Ilie Cheşa. E un nou episod al relaţiei extrem de tensionate dintre cei doi lideri social-democraţi. O fi ultimul?
Trimite articolul
XUn nou episod despre mizeria politică si la nivel local, cine nu e cu noi este impotriva noastră
Indemnizaţie sau pomană ? Unii pentru 2604 lei trag de le sar capacele nu şi leneşii naţiunii !
-
Care dintre ăștia -toti foarte bine situati, ei si parintii niste ,,fosti,, care ii imping pe functii- si-ar dona indemnizatia pentru nimic unui pensionar singur,sarac, bolnav ?
Si ne mai miram de felul in care functioneaza si costa termoficarea in Ardad…,pai toti candidatii la postul ”caldut” din CA CET Hidrocarburi,sunt pe langa,adica nu au nici o treaba cu sistemele de termoficare..,ce sa vorbim de termo-dinamica,hidrodinamica,eficienta termica, viteza apei functie de diametrele tubulaturii si materialul acestora si de schimbarile de directie,pierderi de caldura in procesul de transport al apei calde…,etc,etc !!!! Ex ; imi sare in ochi ultimul aparut pe lista Nicu Cazacu,fost ofiter de penitenciar actualmente pensionar…om fain de altfel dar chiar…,nu are absolut nici o ”atingere” cu subiectul,singurul lucru care il ”pune pe lista” e faptul ca e presdintele pensionarilor membrii pnl,pensionari care in aceasta iarna vor tremura de frig pentru ca nu vor avea cu ce plati caldura furnizata de CET Hidrocaburi,dar se vor simtii din nou tineri…. !
Pe pile, relatii si contributii la partide. Competente zero. Deci, nimic nou sub soarele romanesc.
De aceea tot se scumpeste parcarea in oras si tot mai multe strazi intra in zona A ? Mizerabil ! Ne meritam soarta !
Lenesii se inghesuie la posmagii uscați.
Păi, “cet-hidrocarburi” ar trebui făcut chiar de mâine, una cu pământul, și-n niciun caz ținut în viață, în mod artificial, intubat, cu mască de oxigen și hrănit artificial din buzunarul contribuabilului.
Ciolaniada.
Aici merg banii dumneavoastra
nitu si a inceput cariera cu falca la zona libera curtici unde au arendat terenul la musca si bani au bagat in buzunar,au fost putin arestati dupa care au revenit in forta,bravo romania