„În scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor pascale când în mod tradițional consumul unor cantități de produse de origine animală crește, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad consideră necesară dispunerea unor măsuri specifice, precum și intensificarea controalelor sanitare veterinare în vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel și ouăle destinate consumului uman, precum și alte alimente de origine animală”, a declarat dr. Viorel Agud, director DSVSA Arad.
În acest sens, directorul DSVSA Arad le-a transmis primăriilor și agențiilor economici că „pot să solicite Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad amenajarea temporară a unor spații unde să poată să asigure condițiile de igienă în vederea tăierii și prelucrării primare (jupuire și eviscerare parțială) a mieilor și iezilor. Locurile de sacrificare amenajate temporar vor fi autorizate să funcționeze numai pe perioada Sărbătorilor pascale cu respectarea condițiilor sanitare veterinare de depozitare a deșeurilor și a materialului cu risc specific în vederea transportului la neutralizare”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!