După ce președintele Klaus Iohannis și ministrul educației Monica Anisie au anunțat, la începutul acestei săptămâni, că școala nu va mai fi reluat în acest an școlar, elevii, părinții și profesorii s-au întrebat ce se va întâmpla cu situațiile școlare. Cu toate că ministrul educației dăduse asigurări că acestea vor fi încheiate, modalitatea prin care se va face acest lucru nu era clară. Un document transmis de Direcția Generală pentru Învățământ Preuniversitar din cadrul ministerului limpezește acum situația.
În cazul elevilor din clasele I-IV, mediile vor fi încheiate astfel: dacă elevul are cel puțin două calificative pe semestrul al II-lea, se încheie situația școlară cu acestea; dacă elevul are doar un calificativ, se valorifică activitatea online; dacă nu se poate valorifica activitatea online, al doilea calificativ al elevului va fi considerat calificativul care reprezintă media elevului din primul semestru; dacă elevul nu are niciun calificativ pe al doilea semestru, media anuală va deveni media primului semestru.
La gimnaziu, liceu, învățământ postliceal și profesional, regulile sunt aceleași: dacă elevul are două note în semestrul al doilea, se încheie media cu aceste note; dacă are doar o notă, se valorifică activitatea online; dacă nu se poate valorifica activitatea online, iar elevul are o singură notă, cea de-a doua notă va fi considerată nota ce reprezintă media elevului în primul semestru; dacă elevul nu are nicio notă în semestrul secund, media anuală va fi considerată cea din primul semestru. În cazul în care media pentru primul semestru este mai mică decât 5, cadrul didactic și elevul decid data la care acesta poate susține un test sau un proiect prin care să fie notat, iar acea notă va deveni media anuală, ca în cazul examenului de corigență.
Totodată, documentul ministerului arată că nici în cazul celor de la gimnaziu, nici în cazul celor de la liceu, nu vor mai fi susținute lucrări semestriale.
Trimite articolul
Xera logic,doar nu sunt copiii de vina pt corona-politic.FARA DISCRIMINARE.
Este sau nu nevoie de acordul elevului/parintelui?
Ca si pina acum.Sunt sute de elevi analfabeti,cu sau fara starea de urgenta.Sunt lecee,gen CFR,unde sunt catastrofe,nici nu stiu daca sunt buni de infiletat suruburile de la sine,dar sa mai si sustina un examen.Probabil principiul este simplu.Profesorii au locuri de munca iar odraslele….,termina o scoala si la propriu si la figurat.Ce mai conteaza mediile?Sincer
Antonelee surubul se fileteaza nu se înființează!!
Nici tu nu ai fost vreo “somitate” la școală, SIGUR!!
Și nici nu ai scuza covid19!! Dar contaminezi cel putin la fel ca el!! TACI și lumea îți va fi recunoscătoare!!