Arad. Care sunt datoriile pe care le are CET Hidrocarburi faţă de CET Arad? Care sunt sumele pe care le are de recuperat centrala de la furnizori? Ce active are CET Hidrocarburi, active care se spune sunt vânate de prea mulți, și câte din acestea sunt ipotecate. Acestea sunt întrebările pe care le-am adresat în vară celor de la CET Hidrocarburi, apelând la Legea 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public.
Potrivit răspunsului primit, tot în vară, „CET H avea o datorie față de CET Arad de 25,6 milioane lei (fără penalități de întârziere), suma pe care urmează să o achităm în momentul acoperirii pierderilor generate de prestarea serviciului de termoficare în Municipiul Arad în baza OG 36/2006 actualizată”. Tot potrivit celor de la CET H, nu existau nici un fel de datorii curente (în scadență), tot în luna mai, pe care CET Hidrocarburi să le aibă față de alţi furnizori de materii prime, utilităţi, servicii, faţă de instituţii publice, colaboratori etc.
Tot în vară, CET Hidrocarburi avea de recuperat de la populație datorii scadente în sumă de 4,3 milioane lei, de la agenți economici și instituții alte 4,5 milioane de lei, de la populație datorii cu scadență depășită în sumă de 781.000 de lei, iar de la agenți economici şi instituţii publice datorii cu scadență depășită în valoare de 1,93 milioane de lei. Din falimente, procese, insolvențe, adică de la clienți etichetați incerți, CET spera să recupereze 13.6 milioane de lei.
Fără ipoteci
Singura veste foarte bună la acest capitol era legată de faptul că nu existau ipoteci sau alte îngrădiri pe activele CET Hidrocarburi în vară și nici procese în instanță între CET Hidrocarburi și furnizorii de materie primă sau instituţii ale statului. „Nu avem procese cu furnizorii de materii prime și nici cu instituții ale statului. Avem proces de recuperare sume de la CET Arad pentru neonorare și nerespectare contract furnizare energie termică”, ne-au informat oficialii contralei,proces care nu a fost însă detaliat.
La cererea nostră referitoare la precizarea activelor CET Hidrocarburi, am aflat doar faptul că, potrivit situaţiilor financiare la 31.12.2021, valoarea activelor CET H este de 56.247.584 lei. Cel mai important activ cu siguranţă este terenul situat pe Calea Iuliu Maniu.
Preţul căldurii
Pentru că tot a venit vorba de bani, reamintim cititorilor și care sunt prețurile la care CET Hidrocarburi va livra în această iarnă căldură cititorilor : „Prețul de achiziție gaze naturale este plafonat conform OUG 27/2022, este de 370 lei/MW cu TVA și este valabil pentru întregul sezon de iarnă”, au precizat mai marii centralei, adăugând faptul că CET Hidrocarburi nu are intenția de a propune majorarea prețului de livrare a energiei termice, că prețul energiei termice pentru populație și agenți economici este de 1.156 lei/Gcal cu TVA, că prețul de facturare al energiei termice pentru agenții economici este de 1156,06 lei/Gcal, iar prețul de facturare al energiei termice pentru populație este de 398 lei/Gcal, subvenția fiind de 758.06 lei/Gcal.
Trimite articolul
XCea mai importantă întrebare nu a-ți adresat-o.
Câți clienți beneficiari de încălzire persoane fizice mai are CET Arad.
Câte apartamente mai sunt racordate la încălzirea CET-ului?
Numărul real de apartamente nu cel calculat după totalul contractelor cu asociațiile de proprietari,nici cel calculat după beneficiarii de apă caldă menajeră.
Un bloc poate avea contract cu CET-ul dar în el pot fi doar 2 sau 3 apartamente încă racordate la CET iar cei de la CET iau în calcul toate apartamentele să nu recunoască ca sunt o gaură neagră a orașului.
-
Cine sunt marii datornici ai CET-ului ? Doar mulți angajați cu salarii babane are CET-ul iar unii zici ca mănâncă cu 7 mai au un servici.
-
Se va afla din rezultatul recensământului. A fost acolo o întrebare despre tipul de încălzire a locuinței.
Cea ajuns zona gării domle ,raiul boschetarilor !
Dar (fostul) CET ce datorii are??? Doar către CFR Marfă are câteva milioane de când foloseau cărbune și popriri din partea ăstora!
e perfect ,,,cei care au centrale pe gaz le platesc subventia celor dela bloc